Cloud SolutionsMarcel Blokland na 20 jaar Delta-N nog steeds in de lift

Marcel BloklandMijn naam is Marcel Blokland en ik werk al bijna 20 jaar bij Delta-N.

Momenteel werk ik als Cloud Engineer voor Neptune Energy, waar ik me bezig houd met het operationeel IT beheer en diverse projecten rond Office 365 en Azure. Op dit moment ligt mijn focus op het maken en deployen van packages met behulp van System Center Configuration Manager (SCCM).

Bij Delta-N sinds

Toen ik in 1999 begon, bestond Delta-N slechts uit een handjevol medewerkers. Sindsdien is Delta-N flink gegroeid en ben ik meegegroeid.

Ik heb eigenlijk vanaf het begin op opdracht bij klanten gezeten. Momenteel al weer 14 jaar voor dezelfde opdrachtgever. Toen ik hier startte in 2005 onder de naam Gaz de France, daarna is het een tijdje Engie geweest en nu dus Neptune Energy.

Verandering

Er is veel veranderd in de afgelopen 20 jaar. In de kern is mijn functie nog dezelfde, maar de ontwikkelingen in de ICT zijn hard gegaan. Dat is voor mij ook het leuke aan ICT, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Waar in de beginjaren alle IT on-premise draaide en ik veel met hardware in de weer was, gaat tegenwoordig alles naar de Cloud en wordt alle hardware uitgefaseerd.

Waarom Delta-N

Ondanks dat ik altijd veel bij opdrachtgevers heb gezeten, voel ik een sterke band met Delta-N. Ik heb ook altijd met meerdere Delta-N collega’s samen bij Neptune gewerkt. In bepaalde perioden waren we zelfs met z’n achten.

Daarnaast zie ik de overige Delta-N collega’s soms tijdens de maandelijkse kennisavonden en natuurlijk met de vele uitjes! Laatst het jaarlijkse ski-uitje.

Hoogtepunt

Een hoogtepunt bij mijn huidige opdrachtgever is de verhuizing geweest in 2010, waarbij we vanaf scratch een professioneel datacenter hebben opgebouwd. Ik heb het vertrouwen gekregen om hier een grote rol in te spelen en heb hier achteraf veel complimenten voor ontvangen.
Ook mijn huidige project beschouw ik als een hoogtepunt. Samen met Gertjan Banga heb ik deployment packages ontwikkeld om eenvoudig de 2.000 machines bij Neptune van software te kunnen voorzien.

Een minder-zakelijk hoogtepunt in 20 jaar Delta-N was het weekend Praag met het voltallige personeel en aanhang vanwege van het 10-jarig bestaan. En natuurlijk dit jaar het weekend naar Wenen en Bratislava!

Toekomst

De ontwikkelingen in de IT blijven nog wel even doorgaan, met een steeds grotere rol voor de cloud. Zeker bij een organisatie die nieuwe technologie omarmt om voorop te blijven lopen in zijn branche, blijft mijn werk leuk en uitdagend.

Kortom, ik zit goed op mijn plek bij Delta-N en Neptune. Na 20 jaar nog steeds in de lift!

Lees hier meer over 20 jaar Delta-N.