DevelopmentHoe creëer je een warme werkplek in de winter?

Hoe creëer je een warme werkplek in de winter?

Deze winter is tot nu toe nog erg mild. Toch kun je om verschillende redenen moeite hebben om een warme werkruimte te behouden in de winter. Bijvoorbeeld als je thuiswerkt in een koude ruimte of als je gas en energie wilt besparen. Of in een koud kantoor, waar je minder controle hebt over het verwarmingssysteem of de isolatie. Of door lang achter een bureau te zitten, waardoor de bloedcirculatie en lichaamswarmte afnemen. Misschien door een medische aandoening die de regulering van hun lichaamstemperatuur beïnvloedt, of door apparaten te gebruiken die koud aanvoelen, zoals toetsenborden, muizen of laptops.

Achttien graden is de minimum omgevingstemperatuur om goed in te kunnen functioneren. Je kunt echter ook enkele stappen ondernemen om jezelf comfortabel te houden in de winter. Hieronder volgt een aantal praktische ideeën voor een warme werkplek.

Kleed je warm en comfortabel

Draag laagjes kleding die je gemakkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur. Kies stoffen die ademend, zacht en behaaglijk zijn. Bijvoorbeeld een warme wollen of fleece trui. Draag vingerloze handschoenen of polswarmers, wollen sokken, sjaal of een muts. Een muts ziet er misschien vreemd uit en is misschien iets overdreven, maar veel warmte verlaat het lichaam bij het hoofd. Een over-ear noise canceling koptelefoon bedekt je oren en kan koude lucht blokkeren. Dit kan je ook helpen om je op je werk te concentreren en te genieten van muziek. Je warm aankleden draagt goed bij aan het creëren van een warme werkplek.

Creëer een warme en uitnodigende werkruimte

Gebruik een (losse, elektrische) kachel als dat is toegestaan bij jouw werkplek. Of een (verwarmde, schoot-) deken om jezelf warm te houden, dit kan zorgen voor extra isolatie en comfort, vooral als je er een kiest met een zacht materiaal zoals sherpa fleece. Een USB mokverwarmer kan ervoor zorgen dat je koffie, thee of andere warme dranken niet koud worden en ook wat warmte voor je handen geven.

Houd je lichaam en geest gezond

Leer iets nieuws of werk aan een persoonlijke uitdaging. Werk aan iets waar je goed de tanden in kunt zetten. De winter kan een geweldige tijd zijn om je vaardigheden uit te breiden, nieuwe technologieën te verkennen of je passies na te jagen.

Eet goed en drink veel water

Eet goed, drink veel water en warme dranken, beweeg regelmatig en slaap voldoende. Deze gewoonten kunnen je immuunsysteem, humeur en energieniveau een boost geven. Zorg voor regelmatig bewegen, stretchen of sporten. Kom regelmatig van de stoel af, bijvoorbeeld om je glas of beker bij te vullen met drinken. Draai muziek waarbij je niet stil kunt zitten. Zonder je collega’s tot last te zijn natuurlijk. Zorg bij meetings voor een board waar je tijdens de meeting actief gebruik van maakt en regelmatig naartoe moet lopen. Leg een setje haltergewichten naast het bureau om af en toe te gebruiken. Er is anti-RSI software die je kunt gebruiken die je dwingt beweeg-pauzes te nemen. Wanneer je wat meer beweegt zul je het sneller warm krijgen tijdens je werkdag.

Gebruik ergonomische apparaten

Zorg voor een gesloten kuipstoel, laat lichaamswarmte niet via mesh ontsnappen. Gebruik een slimme thermostaat die je bedient met je stem of smartphone. Dit kan helpen de temperatuur van huis of kantoor aan te passen zonder je bureau te hoeven verlaten en werkritme te onderbreken. Een USB-verwarmde muismat en/of een USB-verwarmd toetsenbordkussen die je hand, pols en vingers verwarmt tijdens het gebruik kan helpen stijfheid, gevoelloosheid en pijn in de handen te voorkomen. Dit kan helpen de typesnelheid en nauwkeurigheid te verbeteren. Met een laptop en portable monitor kun je makkelijker op een behaaglijke plek gaan werken omdat je niet afhankelijk bent van een stroompunt.

Bij Delta-N werken we graag in een behaaglijke omgeving in onze comfortabele Delta-N fleece hoodie!

  • Wil jij ook dagelijks Mederne Applicaties bouwen? Bekijk vacatures!