ReferentiesCloud SolutionsScholengroep Nieuw Zuid – versneld over naar Teams

Scholengroep Nieuw Zuid - versneld over op Teams

Scholengroep Nieuw-Zuid

Scholengroep Nieuw Zuid bestaat uit vier scholen. De 1250 leerlingen en 250 medewerkers maakten reeds gebruik van Office 365 voor o.a. de e-mailfuncties en de Office webapps. Als volgende stap werden de voorbereidingen getroffen om alle documenten die nu op fileservers staan te migreren naar de cloud. De Corona crisis maakte het versneld opzetten van Teams echter topprioriteit.

Versneld naar Microsoft Teams

Doordat alle leerlingen en leraren van de ene op de andere dag thuis zaten, was er per direct behoefte aan de middelen om onderwijs op afstand te kunnen verzorgen. Met Microsoft Teams was de tool hiervoor al in huis, maar nog niet breed uitgerold. De IT afdeling van Nieuw-Zuid en Delta-N hebben dit in recordtempo alsnog gerealiseerd.

Als eerste stap is voor iedere examenklas handmatig een Teams opgezet voor de leerlingen en docenten. Hierdoor kon de voorbereiding op de examens gewoon doorgaan. Ook de toetsing kon doorgaan door de schoolexamens mondeling af te nemen via individuele Teams calls.

Als tweede stap is Teams geautomatiseerd uitgerold voor de overige klassen. Door de mentoren de docenten en leerlingen uit te laten nodigen en een beperkte groep rechten te geven om nieuwe Teams of kanalen aan te maken, is een wildgroei van Teams voorkomen.

Het onderwijs kan door

Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van Teams, goede instructies en grote bereidwilligheid van docenten en leerlingen is de ingebruikname goed verlopen. Met als belangrijkste resultaat, dat het onderwijs ook in deze moeilijk tijd gewoon door kan gaan.

Gratis Teams Scan

Lees ook de referentie over de start met Office 365 en  de uitrol en beheer ICT-omgeving bij Nieuw-Zuid.

Project: Uitrol Teams
Organisatie: Scholengroep Nieuw-Zuid
Branche: Onderwijs
Producten/diensten: Microsoft Teams Office 365