Met Power Automate (voorheen Flow) maak je eenvoudig geautomatiseerde werkstromen met je favoriete apps en services, zoals bijvoorbeeld Outlook, Twitter en OneDrive. Je kunt Flows gebruiken voor het ontvangen van meldingen, synchroniseren van bestanden, verzamelen van gegevens en nog veel meer. Power Automate is zeer krachtig in combinatie met Power Apps en er zijn vele sjablonen beschikbaar waarmee u snel en eenvoudig werkstromen instelt.

power automate logo

Zo werkt Power Automate

Power Automate start je eenvoudig vanuit het startmenu in Microsoft 365. Vervolgens kun je vanuit het scherm 'My Flows/Mijn Stromen' kiezen of je een volledig nieuwe Flow wilt bouwen of dat je gebruik wilt maken van een sjabloon. Er zijn vele sjablonen beschikbaar waarmee je binnen een paar klikken je eigen Flow maakt. In de Workflow designer kun je aanpassingen of toevoegingen op je Flow maken. Ook op een later moment kun je je Flows nog aanpassen.

De mogelijkheden van Power Automate

In Power Automate zijn er op dit moment een groot aantal services die je kunt koppelen binnen een Flow, hieronder enkele voorbeelden. Daarnaast zijn er ook veel templates beschikbaar waarmee je aan de slag kunt, zoals:

 • Automatische verzenden (goedkeurings) e-mail bij toevoeging item in SharePoint
 • Facebook-berichten bijhouden in een Excellijst
 • E-mailbijlagen opslaan in OneDrive voor bedrijven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, het aantal beschikbare templates binnen Power Automate is enorm.

Populaire Power Automate Connectoren

Het Power Platform

Power Automate is samen met Power Apps onderdeel van het Power Platform. Een krachtige set applicaties die groter is dan de som der delen. Door ze onderling – en met Microsoft 365, Dynamics 365, Azure en honderden andere apps – te verbinden, bouw je complete bedrijfsoplossingen.

Naast Power Apps en Power Automate bestaat het Power Platform uit Power BI en Power Virtual Agents.

Power BI is een Business Intelligence en Data visualisatie tool die je helpt om gegevens uit de verschillende gegevensbronnen om te zetten in interactieve dashboards en heldere rapportages. Power Virtual Agents maakt het mogelijk om zelf eenvoudig een intelligente chatbot te bouwen zonder dat daar code aan te pas komt.

Power Platform

Aan de slag met Power Automate

Wil je zelf aan de slag met Flows binnen Power Automate of een Power App bouwen? En heb je hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Wij kunnen je adviseren, je op weg helpen of de bouw van Flows volledig uit handen nemen.

Neem contact met ons op

 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box
 • Enkele van onze Power Automate projecten