ReferentiesDevelopmentKamps Transport boekt enorme tijdwinst dankzij Scan App

Kamps Transport boekt enorme tijdwinst dankzij Scan App

Kamps Transport

Kamps Transport is een groeiend transportbedrijf dat al sinds 1957 actief is in transport, opslag en overige logistieke dienstverlening. Er was een behoefte om het handmatige proces rond het inventariseren van de voorraad efficiënter te laten verlopen. Dat proces verliep deels nog met pen en papier. Medewerkers schreven de lange nummers op, waarna ze die samen met de aantallen invoerden in Excel. Vervolgens werden deze handmatig vergeleken met de voorraad volgens het systeem en gemaild naar de leverancier. Een arbeidsintensief en foutgevoelig proces.

De ScanApp

Om dit inventarisatieproces efficiënter te maken heeft Delta-N voor Kamps Transport een ScanApp ontwikkeld. Hiermee kunnen medewerkers van Kamps nu met één druk op de knop een QR-Code scannen en daarmee de 'partnumbers' in hun database opslaan.

Er is voor gekozen een Progressive Web App (PWA) te ontwikkelen, omdat daarmee een goede kwaliteit geboden kan worden, het zorgt voor foutloos scannen. Daarbij is dit een goedkopere oplossing dan het ontwikkelen van een native app. Een PWA kan sneller ontwikkeld en aangepast worden en kan zeer gemakkelijk via de browser op de mobiele scanners van de medewerkers worden gezet. Dat dit niet via een App Store hoeft is een groot voordeel qua snelheid en flexibiliteit.

Enorme tijdwinst

Dankzij de nieuwe app is het inventarisatieproces van de trucks bij Kamps aanzienlijk versneld en is de kans op (menselijke) fouten aanzienlijk verkleind.


“De tijdwinst die het ons oplevert is enorm. De PWA draait op verschillende scanners waardoor meerdere medewerkers tegelijk aan de slag kunnen. Een inventarisatie waar 3 medewerkers bij betrokken zijn, is ongeveer 6 uur eerder klaar. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, zeker in het weekend. We hadden de ontwikkeling van de app in één ronde terugverdiend.“

- Bob Kamps, Managing Director Kamps Transport -


Warehouse inventarisatie

Op bezoek bij Kamps TransportDe ontwikkeling van de ScanApp is een eerste stap in een groter project, waarbij Delta-N een oplossing voor de gehele warehouse-inventarisatie zal faciliteren. Ondertussen gaat ook de ontwikkeling van de ScanApp door. Er wordt inmiddels gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functionaliteit en extra validaties. Bijvoorbeeld de check of een gescand product ook in het systeem voorkomt.

Project: Ontwikkeling Scan App
Organisatie: Kamps Transport
Branche: Transport
Producten/diensten: App development