Data & AIKlaar voor de toekomst: team Data & AI

Klaar voor de toekomst: team Data & AI

De golven van Data & AI zijn sterk en naderen steeds sneller. Wat nu nog als een innovatieve aanpak voelt, wordt binnenkort de normale manier van werken. Steeds meer organisaties zien het potentieel en de voordelen van datagedreven werken en AI-oplossingen.

We zijn verheugd aan te kondigen dat Delta-N klaar is om de weg te wijzen naar de moderne digitale organisatie van de nabije toekomst. Dit begint voor ons met een nieuw, gespecialiseerd Data & AI team.

Naar het ‘nieuwe normaal’

We staan aan het begin van een nieuwe digitale transformatie. Organisaties verschuiven steeds meer naar een datagedreven aanpak. Door het inzetten van data kunnen we nieuwe inzichten verkrijgen en meer geïnformeerde beslissingen nemen. Tegelijkertijd maken AI-assistenten ons werk straks efficiënter en introduceren AI-oplossingen nieuwe, voorheen ondenkbare, mogelijkheden. Het is een geleidelijke, maar onvermijdelijke reis naar wat snel het nieuwe normaal in de digitale wereld wordt. Maar hoe ziet de reis van een moderne organisatie er dan uit?

 


“Data & AI zijn straks niet meer 'nice to have',
maar het nieuwe normaal in hoe we dingen doen.”


De reis naar een moderne datagedreven organisatie

Of je nu probeert om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, klantgedrag te voorspellen of innovatieve oplossingen te ontwikkelen, data en AI kunnen de antwoorden bieden. De reis naar een datagedreven organisatie is echter niet zonder uitdagingen. Cultuurverandering, de juiste strategie voor dataverzameling, en het implementeren van AI in bestaande systemen zijn slechts enkele van de stappen die genomen zullen moeten worden.

Even voorstellen: Jeroen van Steijn

Jeroen van Steijn data & AIPer 1 juli heb ik mij aangesloten bij Delta-N als Team lead en Consultant Data & AI. Na een langdurige samenwerking tussen Bytecode, waar ik founder van was, en Delta-N zie ik nu als het juiste moment om deze stap te maken.

Bij Delta-N ga ik organisaties helpen de volgende stap te zetten door meer datagedreven te gaan werken en met AI nieuwe oplossingen te gaan leveren. Iets waar ik bij Bytecode al diverse klanten mee heb geholpen.

De versnelling in technologische innovatie op het gebied van AI brengt enorm veel nieuwe kansen met zich mee. Ik kijk er naar uit om samen met onze klanten deze kansen te grijpen.

Cultuurverandering

Het omarmen van Data & AI betekent vaak een fundamentele verschuiving in hoe jouw organisatie werkt en beslissingen neemt. Medewerkers moeten het belang en de waarde van datagedreven besluitvorming begrijpen en omarmen. Dit vereist training, voorlichting en soms zelfs het herdefiniëren van rollen binnen de organisatie.

Dataverzameling

Data is de ruggengraat van AI. Het verzamelen van de juiste data, van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheid, is essentieel. Dit gaat verder dan alleen het hebben van veel data; het gaat om het hebben van relevante en betrouwbare data. Een solide dataverzamelingsstrategie zorgt ervoor dat de informatie die wordt gevoed aan AI-systemen nauwkeurig, tijdig en bruikbaar is.

Implementeren van AI in bestaande systemen

De overstap naar AI betekent niet altijd dat je vanaf nul begint. Vaak is het integreren van AI-functionaliteit in bestaande systemen en processen een cruciale stap. Dit kan technische uitdagingen met zich meebrengen, zoals compatibiliteit en schaalbaarheid, maar ook organisatorische vraagstukken, zoals hoe teams samenwerken met AI-tools en -processen.

Samen op reis

De reis naar het omarmen van data & AI hoeft niet overweldigend te zijn. Wij helpen je graag de mogelijkheden te vertalen naar een concrete strategie en implementatie. Wij treden hierin op als partner: van het creëren van een datagedreven cultuur tot het implementeren van AI-oplossingen, we staan klaar om samen naar de volgende fase van technologie te bewegen.

Op 3 november hebben we het webinar 'Ontdek de kracht van AI' verzorgd. Bekijk nu de recording.

Wil je sparren over de mogelijkheden die AI jouw organisatie zou kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.

  • Wil jij ook dagelijks Mederne Applicaties bouwen? Bekijk vacatures!