ReferentiesDevelopmentEffectieve mobiele medewerkers bij Juva

Effectieve mobiele medewerkers bij Juva

juva-energy
Als netbeheerder is Juva verantwoordelijk voor de kwaliteit van het energienet in het Westland. De organisatie heeft als strategisch doel gesteld om digitale technologie te benutten om de werkzaamheden te optimaliseren en de (mobiele) medewerkers nog beter te ondersteunen.

3500 papieren documenten

De bekende elektriciteitshuisjes vormen een belangrijke schakel binnen het energienetwerk. Wat de schakelingen zijn in de elektriciteitshuisjes wordt centraal geregistreerd in beheerssystemen. Deze informatie was tot voor kort niet digitaal beschikbaar voor de buitendienst medewerkers, waardoor zij deze informatie (3500 documenten!) dagelijks op papier meesjouwden. Aangezien er ook regelmatig veranderingen plaatsvinden in deze documenten, leidde de fysieke distributie voor veel extra synchronisatie werkzaamheden. Met ineffectiviteit en vertraging tot gevolg.

Effectieve mobiele medewerkers

Juva wilde de mobiele medewerkers in staat stellen hun werkzaamheden efficiënter en effectiever te doen door ze uit te rusten met een tablet waarmee ze altijd en overal toegang hebben tot alle actuele informatie. Hiervoor is een oplossing ontwikkeld die de ongestructureerde data (PDF, Word, Excel, etc. documenten) vanuit het centrale systeem synchroniseert met de mobiele tablets van de monteurs. Doordat de informatie lokaal opgeslagen wordt, zijn de monteurs niet afhankelijk van de internetverbinding. Stroomstoringen kunnen namelijk ook voor een onderbreking van de internetverbinding zorgen. Daarnaast werkt de app sneller in een offline zoek modus.

Generieke app

De app is ontwikkeld voor zowel Apple als Android en is voorzien van een zoekfunctie waarmee de gebruiker snel en eenvoudig het juiste document kan vinden. De app is generiek opgezet, zodat deze ook snel bij andere organisaties met vergelijkbare problematiek ingezet kan worden.

“Dankzij de app hebben onze monteurs in het veld altijd de beschikking over de benodigde informatie. Altijd actueel en zelfs als er geen internetverbinding is.”

- Projectleider ICT JUVA -


De oplossing wordt inmiddels gebruikt, maar zal nog verder doorontwikkeld worden. In een volgende versie wordt het ook mogelijk om gestructureerde data uit te wisselen.

Over Juva

Juva (voorheen Westland Infra) beheert als netbeheerder de energienetten in het Westland. Juva beschikt over een unieke marktpositie door de grote kennis van het tuinbouwsegment en haar specifieke (energie)behoeften.

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden van de ontwikkeling van uw eigen mobiele App.

Project: Ontwikkeling App
Organisatie: JUVA
Branche: Energie
Producten/diensten: software development