OplossingenDevelopmentJouw eigen mobiele app

Het gebruik van de mobiele telefoon en andere draagbare apparaten heeft een enorme vlucht genomen. Voor veel bedrijven vormen mobiele gebruikers nu al de grootste groep gebruikers. Veel gebruikers zijn de hele dag met hun telefoon actief. Het gemak dat een mobiele app biedt is dan ook ongekend. Wie gebruikt immers geen app voor bijvoorbeeld mobiel bankieren, nieuws, social media, gaming, e-commerce, reisinformatie, enz.

Dankzij cloud-technologie worden apps ook steeds slimmer en krachtiger. Door het zwaardere werk te verplaatsen naar de cloud, kunnen apps klein en snel worden gehouden terwijl ze steeds krachtigere functionaliteit bieden.

De komende jaren zullen we nog veel ontwikkelingen zien, vooral op gebied van artificial intelligence (AI) en Mixed Reality (MR) waarbij de fysieke en virtuele wereld samenkomen.

Investeren in apps is een kwestie van leven en overleven

Het is verklaarbaar waarom er door bedrijven en organisaties veel wordt geïnvesteerd in app-ontwikkeling. Een groot nadeel bij de ontwikkeling van een App, is dat de markt van mobiele telefoons verdeeld is tussen Android en iOS. Dit betekent dat je eigenlijk twee apps zou moeten ontwikkelen om alle  gebruikers te kunnen bedienen.

Optimale ervaring op elk platform

Het ontwikkelen en onderhouden van apps voor verschillende platforms, kan dus een flinke investering vragen. Er zijn echter andere oplossingen, zoals het ontwikkelen van een mobielvriendelijke website (webapp) die je zowel op je Android als op je Apple telefoon kunt gebruiken. Of andere technologieën die als een soort van schil om het mobiele besturingssysteem van de telefoon fungeren, waardoor je dezelfde code op beide platforms kunt laten draaien.

Het grote nadeel van deze oplossingen is vaak dat niet alle functionaliteit van het mobiele platform wordt ondersteund. De applicatie werkt wel, maar ziet er op beide platformen anders uit.

Mobile apps

Native apps

Er zijn echter ook tools beschikbaar waarmee native apps gegenereerd kunnen worden voor alle mobiele platforms: write once, run anywhere. Deze tools bieden de mogelijkheid om vanuit één code-base te werken, maar genereren ook “native” apps die alle functionaliteit ondersteunen en ook de volledige gebruikerservaring bieden van de verschillende mobiele platforms.

We hebben gekozen voor .NET MAUI van Microsoft. We hebben dit framework (net als voorganger Xamarin) inmiddels bij vele projecten ingezet. Tot grote tevredenheid van onze klanten en de gebruikers van hun apps.

Een alternatief: Progressive Web Apps

In bepaalde gevallen is het niet handig om voor de distributie van een App afhankelijk te zijn van de App stores. Met Progressive Web Apps is er een alternatief dat dezelfde mogelijkheden biedt, maar dat je eenvoudig via een url kun verspreiden. Ideaal voor interne bedrijfsapps die niet in de stores mogen. Lees hier meer over Progressive Web Apps.

Meer weten over de ontwikkeling van een eigen app voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box