Power Apps is een krachtige tool binnen Microsoft 365 die je helpt om dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen. Met Power Apps creëer je zonder programmeerkennis snel en eenvoudig mobiele- of webapps voor gebruik binnen jouw organisatie.

Middels Power Apps kunnen processen snel worden geautomatiseerd, gestandaardiseerd en versneld. Door de mogelijkheid om Power Apps te koppelen met externe bronnen en technieken zijn de mogelijkheden eindeloos. Voeg daar de kracht van Power Automate aan toe en je eigen creativiteit is nog de enige beperking om processen te optimaliseren.

Denk bijvoorbeeld aan bezoekersregistratie, het snel doorzoeken van een inventaris of het indienen en goedkeuren van declaraties.

powerapps logo
POWERaPPS

Wat zijn PowerApps

Met Power Apps kan een poweruser snel en eenvoudig apps maken die werken op mobiele apparaten. En snel en eenvoudig is in dit geval vrij letterlijk. Een app waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een bestaande SharePoint lijst kun je al in enkele minuten bouwen en publiceren. Uiteraard neemt de benodigde tijd toe, wanneer apps complexer worden. Het blijft echter een fractie van de tijd in vergelijking met het programmeren van een applicatie.

Programmeerkennis is ook niet nodig om een app te kunnen maken. Een poweruser met kennis van de data en die zich comfortabel voelt met het maken van formules in Excel, is prima in staat om mobiele applicaties te maken. Het is dezelfde persoon die nu misschien een geavanceerd Excel document maakt, werkt met InfoPath of een kleine applicatie bouwt in Access. Dat is ook meteen waar je Power Apps kunt plaatsen. Een moderne opvolger van Access en InfoPath.

Een App bouwen zonder code

Doordat er voor het maken van PowerApps geen code nodig is, vragen PowerApps geen grote investering in tijd en geld. Met de gebruikersvriendelijke drag-and-drop editor bouwt u apps in uren in plaats van maanden. Begin vanaf nul of start met één van de vele sjablonen. Maak gebruik van bestaande gegevensbronnen zoals Excel-bestanden, SharePoint-lijsten, CRM-records of uw aangepaste API’s. Of gebruik Excel-achtige expressies om logica toe te voegen.

PowerApps zijn te gebruiken op ieder platform (iOS, Android, en Windows) en ieder device. U stelt ze eenvoudig beschikbaar binnen uw organisatie zonder dat u gebruik hoeft te maken van App-stores.

PowerApps zonder beperking

"Door de Power App hebben onze salesmensen sneller inzage in inventarisatielijsten.
Daarbij is de applicatie gebouwd op een wijze waardoor het mogelijk is in de
toekomst eenvoudig nieuwe verbeteringen of aanpassingen door te voeren.”

Simon de Ruiter, IT Manager Verder Liquids

Verder BV

Power Apps en Power Automate

Met Power Automate (voorheen Flow) kun je taken en werkstromen automatiseren. Anders gezegd; met Power Automate kun je ervoor zorgen dat veelvoorkomende taken automatisch uitgevoerd worden.

De combinatie van Power Apps en Power Automate stelt je in staat om zonder code te gebruiken, de  krachtige workflows rechtstreeks aan je apps toe te voegen. Hierdoor kun je verbinding maken met honderden populaire apps en services. Lees hier meer over Power Automate.

Het Power Platform

Power Apps is samen met Power Automate onderdeel van het Power Platform. Een krachtige set applicaties die groter is dan de som der delen. Door ze onderling – en met Office 365, Dynamics 365, Azure en honderden andere apps – te verbinden, bouw je complete bedrijfsoplossingen.

Naast Power Apps en Power Automate bestaat het Power Platform uit Power BI en Power Virtual Agents.

Power BI is een Business Intelligence en Data visualisatie tool die je helpt om gegevens uit de verschillende gegevensbronnen om te zetten in interactieve dashboards en heldere rapportages. Power Virtual Agents maakt het mogelijk om zelf eenvoudig een intelligente chatbot te bouwen zonder dat daar code aan te pas komt.

Power Platform

Uw apps koppelen aan gegevens

Met meer dan 200 connectoren voor vele populaire cloudservices is het eenvoudig om je gegevens beschikbaar te maken voor apps. Hierbij kun je denken aan SharePoint, Dynamics 365, OneDrive, Outlook etc. Maar ook niet-Microsoft diensten zijn goed vertegenwoordigd met onder andere, Gmail, Dropbox, Facebook, Twitter, YouTube etc.

PowerApps Connectoren

App bouwen zonder beperkingen

Azure FunctionsWaar andere app-platforms stoppen, gaat Power Apps door. Het platform is van zichzelf voorzien van uitbreidingsmogelijkheden voor professionele ontwerpers, waardoor ze naadloos app-mogelijkheden kunnen uitbreiden. Er kan aan de hand van Azure Functions of aangepaste connectoren verbinding worden gemaakt met aangepaste en verouderde systemen.

DeskPlanner App

Op basis van Microsoft Power Apps en Microsoft Power Automate hebben wij ook de Delta-N DeskPlanner ontwikkeld. Dit is eenvoudige App die helpt om je kantoor coronaproof in gebruik te nemen zonder omslachtige administratie. Je geeft als organisatie aan hoeveel en welke werkplekken in het kantoor beschikbaar zijn, waarna medewerkers deze eenvoudig kunnen reserveren op hun telefoon op pc. Lees meer over de DeskPlanner App.

Je eigen Power App

Zie je mogelijkheden voor je eigen Power App? Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het bouwen van Power Apps. Door onze best practices te combineren met de eigenschappen van Power Apps bouwen wij apps die makkelijk te beheren zijn. Doordat je na oplevering zelf nog eenvoudig kleine aanpassingen kunt maken, bieden Power Apps je een hoge mate van flexibiliteit die niet aanwezig is bij andere applicaties.

Neem contact met ons op

 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box