ReferentiesDevelopmentNetbeheer Nederland – Ontwikkeling NestorData

Netbeheer Nederland - Ontwikkeling NestorData

Netbeheer Nederland

Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie voor elektriciteit- en gasnetbeheerders in Nederland. Eén van de taken van Netbeheer Nederland is om de kwaliteit van het totale gas- en energienet te bewaken en hierover te rapporteren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een systeem waarmee de elektriciteit- en gasnetbeheerders van Nederland de gevraagde gegevens over hun netwerk aanleveren. Dit systeem was echter verouderd, wat zorgde voor hoge kosten voor onderhoud en beheer. Tegelijkertijd kon de applicatie niet meer voldoen aan de toenemende informatiebehoefte.


"Het project is aan alle kanten een groot succes geworden dankzij
goed samenspel tussen de netbeheerders, Netbeheer Nederland en Delta-N"

- Desmond du Parand, Programma Manager -


Netbeheer Nederland heeft daarom opdracht gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw storingsadministratie- en rapportagesysteem. Omdat de gegevens die door netbeheerders ingevoerd moeten worden én de rapporten die Netbeheer Nederland eruit moet krijgen zijn vastgelegd in landelijke richtlijnen, diende de nieuwe applicatie functioneel vrijwel hetzelfde te doen als het oude systeem.

Moderne technologie

Het gebruik van moderne technologie zorgt ervoor dat het nieuwe systeem snel, gebruikersvriendelijk, overal bereikbaar en eenvoudig te beheren én veilig is. Netbeheerders hebben nu overal toegang tot de applicatie, zonder dat deze lokaal geïnstalleerd hoeft te worden. Daarbij is het systeem erop voorbereid dat netbeheerders in de toekomst frequenter en op een geautomatiseerde manier hun gegevens aanleveren. Voor de toegang tot de applicatie is er een extra authenticatiestap ingebouwd (Multi Factor Authenticatie), zodat voldaan wordt aan de zwaardere security-eisen.

 


“Delta-N verzorgt het beheer en de support van ons storingsrapportagesysteem. Door hun kennis van de technologie en proactieve aanpak worden wij ontzorgd en kunnen we de mogelijkheden van het systeem maximaal benutten.”

- René Hettfleisch  -

 


Migratie van data

Met het nieuwe systeem moesten de netbeheerders en controleurs ook rapportages tot zeven jaar terug kunnen draaien. Het was daarbij noodzakelijk dat de rapportages qua vorm en inhoud identiek bleven. Delta-N heeft met verschillende tools de oude data gemigreerd naar het nieuwe systeem, zonder verlies van data en met een naadloze aansluiting op de oude rapportages.

Download whitepaper applicatie moderniseringVerouderde applicaties?

Heb je ook applicaties die verouderd zijn of die je naar de cloud zou willen migreren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek alles over applicatie modernisering in de gratis whitepaper ‘Survivalgids voor digitalisering en disruptie’ via de button hiernaast.

Ga naar Applicatie Modernisering

Project:ontwikkeling van een nieuw storingsadministratie- en rapportagesysteem
Organisatie: Netbeheer Nederland
Branche: Energie
Producten/diensten: software development, applicatie modernisering