OplossingenDevelopmentApplicatie Assessment

Hoe lang kun jij nog vooruit met je applicatie?  
Veel organisaties maken nog gebruik van verouderde systemen. Vaak bedrijfskritische systemen die ooit specifiek voor jouw organisatie ontwikkeld zijn. Maar in hoeverre ondersteunen deze applicaties de huidige en toekomstige behoeftes van je organisatie? En welke risico’s brengt het gebruik ervan nu al met zich mee?  

De risico’s van verouderde software

Het gebruik van verouderde systemen brengt risico’s met zich mee. Denk hierbij aan zaken als:

Maar wanneer is het moment om die oude applicatie aan te pakken aangebroken? En wat is vervolgens de juiste aanpak? Om die vragen te kunnen beantwoorden hebben wij het Applicatie Assessment ontwikkeld.

 

Levensduur van applicaties verlengen

Verouderde applicaties zorgen dus voor risico’s, maar het is zeker niet altijd nodig om een applicatie volledig te vervangen. Meestal is het naar de cloud migreren en moderniseren van applicaties veel aantrekkelijker. Met enkele slimme aanpassingen kun je een verouderde applicatie weer meer businesswaarde laten genereren.

applicatie levenscyclus
Applicatie assessment

Moderniserings strategieën

We onderscheiden  grofweg 4 moderniseringsstrategieën. :
- Rehost: Bij deze vorm van migratie, bekend als Lift-en-Shift', kun je bestaande applicaties snel naar Azure verplaatsen. Zonder de kosten en risico's van het wijzigen van de code.
- Refactor: Bij deze strategie, ook wel herverpakking genoemd, wordt het applicatie ontwerp enigzins gewijzigd. Er vinden echter geen grote veranderingen in de code plaats.
- Rearchitect: Met deze strategie moderniseer je je applicatie tot een flexibele, schaalbare en onafhankelijk inzetbare architectuur.
- Rebuild: Deze strategie omvat een herbouw van de applicatie op basis van cloud-native technologie.

Elke strategie heeft zijn kenmerken, van Rehost tot Rebuild groeit de impact op de applicatie en het benodigde werk.

Enkele van onze development klanten

Het applicatie assessment

Applicatie assessmentEen pragmatische aanpak is noodzakelijk als het gaat om moderniseren. De ene oplossing is namelijk gecompliceerder en duurder dan de andere. Daarom is het belangrijk goed te bekijken wat de beste strategie is voor jouw situatie. Ons applicatie assessment geeft je dit inzicht. Dit is een technische en functionele analyse waarbij we de applicatie afzetten tegen de toekomstige behoeftes van jouw organisatie.

Aanpak applicatie assessment

Startpunt van het assessment zijn een aantal gesprekken met betrokkenen bij de applicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan architecten, developers en beheerders. Tijdens deze gesprekken vinden we samen het antwoord op vragen als: hoe urgent zijn de beperkingen van de huidige applicatie? Wat is uniek aan jouw bedrijfsproces en in hoeverre is dit ook met standaardsoftware te ondersteunen? Wat zijn je ambities voor de komende jaren? En wat is het beschikbare budget voor vernieuwing?
De antwoorden op deze en andere vragen zijn essentieel om richting te geven aan de vernieuwing van je bedrijfskritische legacy-applicatie. Ze sturen de keuze voor een moderniseringsstrategie en geven een goede indicatie van de resterende levensduur van de applicatie vanuit businessperspectief. Gecombineerd met de resterende technische levensduur en de voor- en nadelen van de individuele scenario’s, biedt deze eerste analyse de ingrediënten om te bepalen welk scenario het beste aansluit bij de ambities en mogelijkheden van jouw organisatie.

Wil je software laten maken of heb je vragen over wat Delta-N voor jou zou kunnen betekenen op het gebied van maatwerk applicatie ontwikkeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wij kunnen je helpen met de ontwikkeling van maatwerk software en mobiele apps of het moderniseren van bestaande applicaties.

Specialist Applicatie Modernisering

Wij bieden het Applicatie Assessment aan voor een vaste prijs. Na afloop ontvang je een rapportage waarin de noodzaak en haalbaarheid van modernisering staan beschreven. We adviseren de meest passende strategie voor jouw situatie en de stappen die hierbij nodig zijn. Dit is inclusief een inschatting van de benodigde uren voor de daadwerkelijke modernisering van de applicatie. 

Wil je weten of je de business waarde van jouw applicatie kunt verhogen? En wat hiervoor de juiste aanpak zou zijn? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. 

Meer weten over het applicatie assessment?

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box