NieuwsDevOpsGlobal DevOps Experience bij Delta-N

global devops experience logo

 

Global DevOps Experience bij Delta-N

Op zaterdag 15 juni vond de Global DevOps Experience plaats bij ons op kantoor. Dit wereldwijde event, georganiseerd door Xebia en gesponsord door Microsoft, trok 1200 deelnemers op 36 locaties, waaronder Delta-N.

Tijdens de Global DevOps Experience leerden deelnemers meer over DevOps, met een speciale focus op Platform Engineering, een gebied waarin Microsoft sterk investeert via onder andere GitHub.

 

Teamuitdagingen

Deelnemers werkten in teams aan diverse uitdagingen, allemaal gericht op het fictieve bedrijf Globoticket, dat een kapitaalinjectie heeft gekregen om het grootste online ticketverkoopbedrijf ter wereld te worden. De uitdagingen werden geïntroduceerd via video’s en ondersteund door bots binnen GitHub, wat zorgde voor een hoge mate van interactie.

De uitdagingen waren als volgt:

  1. GitHub Codespaces opzetten: Snel een ontwikkelomgeving beschikbaar maken voor het team.
  2. Pipelines in GitHub Actions opzetten en uitbreiden: Beveiliging van het team door functies zoals branch protection te activeren.
  3. Code refactoren en unit tests schrijven met behulp van CoPilot.
  4. Security verbeteren met GitHub Advanced Security.
  5. Intelligente dataparsing door het inzetten van Semantic Kernel en ChatGPT.

Winnaars en Prijzen

Onder de deelnemers verlootten we een prachtige Vespa Lego scooter. Het was een geslaagde dag vol leren en netwerken. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Bezoek onze evenementen pagina voor actuele informatie over aankomende bijeenkomsten.