.NET MAUIOmarm de kracht van .NET MAUI (Multi-platform App UI) om krachtige en hoogwaardige apps te bouwen die naadloos werken op alle belangrijke platforms.

.NET MAUI is het nieuwe en revolutionaire cross-platform framework van Microsoft waarmee je vanuit één enkele codebase native applicaties ontwikkelt voor iOS, Android, macOS én Windows. .NET MAUI is een evolutie op Xamarin.Forms, hierdoor zijn er veel overeenkomsten te vinden met Xamarin. De grote meerwaarde van .NET MAUI is, dat er vanuit die ene codebase applicaties voor verschillende platformen ontwikkeld kunnen worden. Niet alleen mobiele, maar ook desktops apps.

.NET MAUI

Microsoft maakt het met .NET MAUI nog makkelijker om een App voor verschillende platformen tegelijk te ontwikkelen: ‘write-once run-anywhere’.

Het is ook mogelijk om een Blazor applicatie te ontwikkelen en deze te gebruiken in een .NET MAUI project. Zo kun je eenmalig een applicatie ontwikkelen om deze vervolgens te gebruiken in mobiele-, desktop-  en web- applicaties.

Doordat .NET MAUI alle platformen in één project plaatst, kunnen resources zoals afbeeldingen, fonts en kleuren beheerd worden vanuit 1 locatie. Ook het gebruik van platformspecifieke code wordt overzichtelijker doordat alle platform specifieke resources centraal te vinden zijn.

Wil je meer weten over de werking van .NET MAUI en hoe het zich verhoudt tot Xamarin, lees dan dit blog .NET MAUI, de opvolger van Xamarin.

Waarom .NET MAUI?

Wij kiezen voor het .NET MAUI ontwikkelframework omdat het een aantal krachtige voordelen biedt voor zowel de ontwikkelaars als de gebruikers.

Cross-Platform: geen gedoe met het onderhouden van aparte codebases voor verschillende platforms. Met .NET MAUI kun je je app één keer schrijven en implementeren op iOS, Android, macOS en Windows: ‘write-once run-anywhere’. Hierdoor kun je een consistente gebruikerservaring bieden op alle apparaten.

Native prestaties: Lever uitstekende prestaties aan je gebruikers met volledig native apps. .NET MAUI maakt gebruik van de nieuwste platformspecifieke API's en UI-besturingselementen, waardoor je app op elk apparaat native aanvoelt.

Snelle ontwikkeling: het gestroomlijnde ontwikkelingsproces van .NET MAUI verhoogt je productiviteit en time-to-market. Je kunt bestaande .NET-code en XAML-kennis hergebruiken en profiteren van een uitgebreid scala aan vooraf gebouwde componenten en bibliotheken.

Moderne UI: .NET MAUI stelt je in staat visueel aantrekkelijke en responsieve apps te maken doordat het een breed scala aan aanpassingsopties ondersteunt.

Flexibel en schaalbaar: of je nu een App bouwt voor een beperkt aantal interne gebruikers of de wereld wil veroveren met jouw App, .NET MAUI past zich aan jouw behoeften aan. Naarmate je vereisten veranderen, pas je de app eenvoudig aan.

DevOps is noodzakelijk

Een belangrijk kenmerk van mobiele apps is dat de update frequentie vaak veel hoger ligt dan bij andere business applicaties. Het aanbod in de App stores is enorm en daarmee ook de concurrentie. Het is daarom belangrijk continue te innoveren en ervoor te zorgen dat deze innovaties zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld aan de gebruikers.

Dit stelt het ontwikkelteam voor grote uitdagingen. Hoe ga je bijvoorbeeld de nieuwe functionaliteit testen als deze in zo kort mogelijke tijd moet worden uitgerold en hoe kun je het deployment proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen?

Delta-N kan hierbij helpen. Dankzij onze ruime ervaring met DevOps practices en Visual Studio App Center, kunnen we een totaaloplossing creëren voor het gefaseerd releasen van nieuwe versies, het automatisch testen van nieuwe versies op honderden verschillende mobiele apparaten en app monitoring, zodat jij volledig inzicht en controle hebt over jouw mobiele apps.

Mobile devops

Ontwikkelen met .NET MAUI

We hebben inmiddels ruime ervaring met het ontwikkelen van cross-platform apps op basis van .NET MAUI en voorganger Xamarin. We maken bij vrijwel ieder project gebruik van deze frameworks. Zowel voor apps in opdracht van klanten als voor Apps bij ’interne’ applicaties.

Wil je zelf aan de slag met .NET MAUI? Kijk dan zeker even hier: getting started with .NET MAUI.

Wil je een (mobiele) applicatie laten ontwikkelen voor gebruik door je medewerkers of klanten? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00.

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box