Overstappen van Azure DevOps naar GitHub; wel of niet doen?

Overstappen van Azure DevOps naar GitHub

Is overstappen wel of geen goed idee?

Sinds de overname van GitHub een aantal jaar geleden heeft Microsoft het gebruik van dit ontwikkelplatform gestimuleerd. De mogelijkheden van GitHub zijn sindsdien snel gegroeid, maar hoe verhoudt het zich nu tot Azure DevOps?

In ons webinar “Overstap Azure DevOps > Github; Doen?” hebben we vrij uitgebreid besproken wat de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee platforms zijn. We vergelijken algemen features, maar ook specifiek op het vlak van Repos, pieplines, package management, testen en authentication.

Daarnaast hebben we gekeken naar het kostenaspect en situaties waarin je al dan niet over zou stappen en hoe je dat dan aanpakt. Het verhaal uit het webinar helpt je bij het maken van een keuze; Azure DevOps, GitHub of een beetje van allebei.

Bekijk hier het slidedeck van het webinar. De opname van het webinar kun je onderaan de pagina downloaden.

GitHub CoPilot

Op GitHub Universe 2023, heeft GitHub groots uitgepakt op het gebied van AI met GitHub CoPilot. Dit is een gebied waar Azure DevOps nog geen aanbod heeft. Weeg dat vooral ook mee in je keuze en laat ons weten wanneer we je kunnen helpen bij het maken van de keuze, of het daadwerkelijk implementeren ervan.

Kijk het webinar terug

Vul het formulier in en bekijk direct de opname van het webinar over de overstap van Azure DevOps naar GitHub
  • Wil jij ook werken aan een Modern Ontwikkelproces bij klanten? Bekijk vacatures!