OplossingenSecuritySecurity Volwassenheidsscan

Security Maturity - Volwassenheidsscan

De beveiliging van je digitale bedrijfsinformatie is één van de prioriteiten van je security afdeling. Er wordt het nodige geld en aandacht besteed aan het buiten de deur houden van cybercriminelen. Maar hoe goed heb je het eigenlijk voor elkaar?

In een wereld waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren, is het cruciaal om te weten waar je staat. De Security Volwassenheidsscan geeft je snel inzicht in de staat van het informatiebeveiligingsbeheer van jouw organisatie. Het helpt je niet alleen te voldoen aan de normen, maar ook om continu te verbeteren en je voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.

Wat is een Security Volwassenheidsscan

De Security Volwassenheidsscan is een beoordeling die wij uitvoeren om het informatiebeveiligingsbeheer van jouw organisatie te evalueren.

Enkele belangrijke kenmerken van onze Security Volwassenheidsscan zijn:

Nulmeting

De Volwassenheidsscan is een nulmeting die de volwassenheid van de informatiebeveiliging. In plaats van alleen te controleren op normnaleving zoals bij een audit, kijken we naar onder andere bedrijfsvoering, beleid, processen, technologieën, mensen en cultuur.

Niveau van diepgang

De Scan omvat een breder scala aan informatiebeveiligingsgebieden dan een traditionele audit. Het kijkt bijvoorbeeld naar zaken als Cybersecurity awareness, incidentrespons, leveranciersbeheer en meer, afhankelijk van de scope van de scan.

Internationale ISO standaard

De Security Volwassenheidsscan wordt uitgevoerd volgens de internationale standaard ISO27001:2022. Indien gewenst kunnen de uitkomsten van de scan ook worden opgezet als audit rapportage voor de interne audit met betrekking tot ISO27001:2022 certificering.

Continu verbetering

Net als bij een audit kunnen de bevindingen worden gebruikt om aanbevelingen te doen voor verbetering van de informatiebeveiliging. Omdat het gericht is op de volwassenheid en niet alleen naleving, kan het ook helpen bij het identificeren van lange termijn verbeterdoelen.

Waarom de Security Volwassenheidsscan?

De Security Volwassenheidsscan kan verschillende voordelen bieden voor jouw organisatie die informatiebeveiliging wil verbeteren en hun security maturity wil verhogen. Hier zijn enkele redenen waarom jouw organisatie zou kunnen kiezen voor de Security Volwassenheidsscan:

1.      Begrijp jouw volwassenheidsniveau

De Security Volwassenheidsscan biedt inzicht in het huidige volwassenheidsniveau over informatiebeveiliging van jouw organisatie. Het stelt jouw organisatie in staat om je sterke punten en zwakke punten te identificeren en om een realistisch beeld te krijgen van waar je staat op het gebied van informatiebeveiliging.

2.      Identificeer verbeteringsgebieden

Door de informatiebeveiliging van jouw organisatie te beoordelen, kan de Security Volwassenheidsscan helpen bij het identificeren van specifieke gebieden waar verbetering nodig is. Dit kan variëren van processen en procedures tot technologieën en menselijke hulpbronnen.

3.      Prioriteer investeringen

Door zwakke punten en gebieden voor verbetering te identificeren, kan de Security Volwassenheidsscan jouw organisatie helpen bij het prioriteren van investeringen in informatiebeveiligingsmaatregelen. Dit helpt bij het optimaliseren van de informatiebeveiligingsuitgaven en het maximaliseren van de effectiviteit van informatiebeveiligingsinitiatieven.

4.      Ontwikkel een roadmap voor verbetering

Op basis van de bevindingen van de scan kunnen wij, een roadmap voor jouw organisatie ontwikkelen om de informatiebeveiliging voor de langere termijn te verbeteren. Dit omvat het vaststellen van doelen, het definiëren van mijlpalen en het implementeren van strategieën om de beveiliging stapsgewijs te versterken.

5.      Imago voor jouw organisatie

Door de Security Volwassenheidsscan uit te voeren, kan jouw organisatie haar toewijding aan informatiebeveiliging aantonen aan belanghebbenden, zoals klanten, partners en regelgevende instanties. Dit kan helpen om vertrouwen op te bouwen en de reputatie van jouw organisatie te versterken.

Wat levert de Security Volwassenheidsscan je op?

De Security Volwassenheidsscan biedt een gestructureerde aanpak om het volwassenheidsniveau van de  informatiebeveiliging van jouw organisatie te beoordelen. Daarnaast helpt de scan verbeteringsmogelijkheden te identificeren en een roadmap te ontwikkelen voor het versterken van de beveiliging op de lange termijn. Tevens is de Volwassenheidsscan bruikbaar als startpunt voor een ISO 27001 certificering.

Onze consultants zijn gecertificeerd op het gebied van auditing volgens de ISO 27001:2022 norm. Wij kunnen ondersteunen bij de gehele implementatie van informatiebeveiling. Enkele klanten die wij helpen zijn GCO Global B.V., Het Scheepsvaart Museum, het VSBfonds en RKD.

Wil je meer weten over de Security Volwassenheidsscan, vul dan onderstaan formulier in. Of plan direct een vrijblijvende afspraak in via de contactbanner hieronder.

Security Matyrity Scan - Volwassenheidsscan Cybersecurity

Vertel mij meer over de Security Volwassenheidsscan