OplossingenSecuritySecurity Health Check

In de dynamische wereld van IT en cybersecurity is het van cruciaal belang dat je je beveiliging regelmatig controleert en bijwerkt. Cyberdreigingen evolueren voortdurend, en een statische beveiliging kan al snel verouderd en kwetsbaar worden. Daarom is het belangrijk je beveiligingsmaatregelen af en toe goed door te lichten.

Onze ‘Security Health Check’ is een essentiële oplossing om de gezondheid en veiligheid van jouw IT-omgeving te waarborgen.

Security Health Check

Security Health Check2

Wat is de Security Health Check?

De Security Health Check is een inventarisatie op hoofdlijnen van de  belangrijkste IT-onderdelen. Het doel is om een representatief beeld te krijgen van de beveiligingssituatie van jouw organisatie.

Onze Security Health Check is gebaseerd op de security baselines van Microsoft, de best practices van Delta-N, de CISA (Cybersecurity & Infrastructure Security Agency), en de technische maatregelen uit de ISO27002. Deze check geeft een duidelijk beeld van de systeem- en beveiligingseisen per onderwerp en laat zien of een specifiek onderdeel gezond is of aandacht nodig heeft.

De scope van de Security Health Check: People, Proces, ToolsDe scope van de Security Health Check

De Security Health Check geeft een breed inzicht in de staat van je cybersecurity. We kijken hierbij niet alleen naar de techniek, maar ook naar mensen en processen.

Bij techniek kun je denken aan zowel de software als Microsoft 365, Azure en Power Platform als ook hardware, waaronder je netwerk en devices.

Qua processen kijken we onder andere naar je disaster Recovery & Back-up Plan. Ook kijken we naar de Security Awareness en kennis van de medewerkers.

Hoe werkt onze Health Check

Onze Security Health Check bestaat uit drie belangrijke stappen:

 1. Uitvoering van de Security Health Check
  Onze consultant voert de health check uit. Hetzij op afstand, hetzij op locatie.
 2. Uitwerking van de bevindingen & opstellen van de rapportage
  Na de uitvoering van de health check, werken we de bevindingen uit en stellen een gedetailleerde rapportage en roadmap op.
  Deze roadmap biedt een duidelijk pad voor jouw bedrijf om de bevindingen aan te pakken en verbeteringen door te voeren.
 3. Bespreking van de resultaten:
  Vervolgens bespreken we de resultaten van de Security Health Check met jou. Dit stelt ons in staat om eventuele problemen te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen.

Afhankelijk van de grootte van jouw omgeving (aantal devices, tenants, servers, gebruikers, netwerkomgeving, etc..), duurt het gehele traject van de Security Health Check gemiddeld 3 à 5 dagen.

Onze aanpak is flexibel en we kunnen het tijdspad afstemmen op jouw specifieke behoeften en planning.

Resultaten van de Security Health Check

De resultaten van de Security Health Check geven een overzicht van de huidige status van je IT-omgeving. Ze laten zien op welke punten je voldoet aan de minimale randvoorwaarden voor een succesvolle toepassing van een Microsoft (Hybride) Cloud omgeving.

Deze resultaten dienen als een controlelijst die technische en functionele verbeterpunten op het gebied van veiligheid aangeven. Daarnaast ondersteunen ze het (her-)ontwerp van je (hybride) IT-omgeving en/of bijbehorende werkprocessen die Microsoft en Delta-N aanbevelen.

Security Health Check
Security Health Check4

Waarom de Security Health Check onmisbaar is voor jouw bedrijf

Net zoals je niet de weg op wil zonder een APK-keuring of zonder een jaarlijkse CV-controle de winter in wil, wil je ook niet in onzekerheid zitten over de beveiliging van je IT-omgeving.

Onze Security Health Check geeft inzicht in hoe goed je voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen en advies over hoe jij jouw bedrijf beschermt tegen de nieuwste bedreigingen. Het is een kleine investering die ervoor zorgt dat je met een gerust hart weet dat je beveiliging up-to-date is en die grote problemen kan voorkomen.

Ben je geïnteresseerd in de Security Health Check of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel ons direct. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en samen de cyberweerbaarheid van jouw organisatie te vergroten.

Ik wil meer weten over de Security Health Check