DevOpsIntroductie Azure DevOps Server

Op 20 November heeft Microsoft de nieuwe versie aangekondigd van TFS, Azure DevOps Server 2019 RC1. Het is de eerste release candidate die onder de nieuwe naam Azure DevOps Server uitgebracht wordt. Eerder was VSTS al hernoemd naar Azure DevOps. Hoewel wij adviseren om gebruik te maken van Azure DevOps, kunnen er redenen zijn om het on-premise te hebben. Deze nieuwe versie is dan ook bedoeld voor organisaties die verplicht zijn on Azure DevOps zelf te hosten.

Met de nieuwe naam komt ook een hele lading aan nieuwe functionaliteit. Het is te veel om op te noemen maar één is direct zichtbaar.

Nieuwe navigatie en user experience

De navigatie is volledig vernieuwd en heeft een moderne uitstraling. Ze is nu weer gelijk aan die van Azure DevOps Services.Azure DevOps Server

Ook de naamgeving is gelijkgetrokken met Azure DevOps Services: Work heet nu Boards, Code heet nu Repos, Build en Release heet nu Pipelines en Packages heeft nu een eigen onderdeel en heet Artifacts.

Bij verschillende onderdelen krijg eerst een zo genaamde Directory pagina. Dit geldt voor Dashboards onder Overview en bij Boards, Backlogs en Sprints onder Boards. Deze directory pagina’s zijn ingedeeld in een aantal categorieën:

  • Continue where you left off: een link naar het laatste onderdeel wat je gebruikt hebt.
  • Favorites: al je favoriete boards, sprints en backlogs van alle teams.
  • My: alle links voor het betreffende team waar je onderdeel van bent.
  • All: De volledige lijst van alle boards, backlogs of sprints.

Azure DevOps Server 2

Heel handig is dat, als je navigeert tussen de verschillende onderdelen, onthouden wordt waar je was gebleven. Zo hoef je niet onnodig te klikken.
Rechtsboven naast de zoekbalk vind je het my work menu. Dit is een handig menu met links naar mijn work items, pull requests en favorieten.

Om meer te weten over deze nieuwe versie van Azure DevOps Server 2019 RC1 en over de inzet van Azure DevOps kun je altijd met ons contact opnemen.

In de Release notes is het volledige overzicht van alle nieuwe functionaliteit te vinden.
Kijk hier voor meer informatie over Azure DevOps Server.