Phishing

De zwakste schakel in de beveiliging van uw ICT en bedrijfsdata is jouw personeel. Maar liefst 91% van de datalekken wordt door menselijk handelen veroorzaakt. Maar hoe kun je je wapenen tegen phising? Je kunt zoveel spamfilters en firewalls installeren als je wilt, er hoeft maar één medewerker op een link in een phishing mail te klikken en jouw bedrijf is de klos. Daarom is aandacht voor de menselijke factor cruciaal. Download de whitepaper onderaan deze pagina om op een gestructureerde en logische wijze jouw verdediging tegen phishing te professionaliseren.

Wat is phishing?

PhishingPhishing is digitale misleiding, meestal per e-mail, waarmee cybercriminelen zich toegang verschaffen tot computers, netwerken en data. Wie denkt dat alleen particulieren het doelwit zijn, zit ernaast: cybercriminelen bestoken dagelijks duizenden organisaties en bedrijven met phishing mails. En met schrikbarend veel succes. Ruim 60% van de Nederlandse bedrijven is afgelopen 5 jaar slachtoffer geweest van cybercrime.

De explosieve groei van phishing

Phishing is uitgegroeid tot een bedrijfstak, of beter gezegd: professioneel georganiseerde digitale misdaad. Voor het versturen van phishing mails, met alle achterliggende misleiding en techniek, hoef je geen wizkid meer te zijn: voor een paar honderd dollar koop je online kant-enklare phishing software.

Phishing-mails: niet van echt te onderscheiden

Phishing mails komen al lang niet meer alleen uit Nigeria, Amerika of de Oekraïne. Omdat phishing qua techniek en investering zo laagdrempelig is geworden, zijn er steeds meer Nederlandse phishing criminelen. Daardoor zijn phishing mails – zowel in taalgebruik als opmaak – vaak nauwelijks van echte e-mails te onderscheiden.

Phishing en Corona

Phishing en CoronaAls je denkt dat cybercriminelen andere prioriteiten hebben tijdens de Corona-crisis, dan heb je het mis. Sterker nog, het aantal phishingmails is ruim 6 keer zo groot na de uitbraak van Corona.

Wapenen tegen phishing

Wil je meer weten over hoe je je kunt wapenen tegen phishing? Lees dan de whithepaper 'The human phishing firewall' van Holmes en Delta-N. Deze whitepaper kan je helpen op een gestructureerde en logische wijze jouw verdediging tegen phishing te professionaliseren. Jouw tegenstander doet immers ook iedere dag een beetje beter zijn best, nu is de beurt aan jou.

 

Download de whitepaper 'The human phishing firewall'

Blijf volledig op de hoogte