ReferentiesCloud SolutionsVespo naar een moderne werkplek

Vespo maakt stap naar een moderne werkplek

Vespo

Vespo had al een bestaande Office 365 omgeving maar maakte nog niet volledig gebruik van de mogelijkheden die dit platform biedt. Om het maximale uit de Office 365 omgeving te halen heeft Vespo aan Delta-N gevraagd hierbij te ondersteunen.

Vespo, expert in textiel

Vespo is een leverancier van huishoudtextiel en werkkleding en een echt familiebedrijf. Vespo opereert vanuit een modern kantoor in Eindhoven en maakt gebruik van moderne cloud tools als Office 365. Het ontbrak echter aan de kennis om alles uit de mogelijkheden van tools als SharePoint en Teams te halen. Als onderdeel van de wens om deze tooling beter in te gaan zetten, was ook het vastleggen van regels en werkafspraken belangrijk. In Delta-N heeft Vespo een expert in Office 365 gevonden die kan helpen met advies, begeleiding en training om optimaal gebruik te bereiken.

Roadmap naar een Moderne werkplek

Om te komen tot een passende inrichting van Office 365 is Delta-N gestart met een analyse van de bestaande omgeving en het afnemen van verschillende interviews binnen de organisatie. Op basis van de bevindingen heeft Delta-N een roadmap opgesteld en gepresenteerd.

Voor de uitvoering is een agile aanpak gehanteerd, waarbij verschillende activiteiten efficiënt en stapsgewijs gerealiseerd worden. Een belangrijk aspect van een moderne werkplek is het beheer en de veiligheid. Door Microsoft Intune in te richten, kunnen de werkplekken eenvoudig centraal uitgerold en beheerd worden, waarbij de medewerkers ook de mogelijkheid hebben om vanaf iedere locatie te werken. Tevens is er een governance-plan opgesteld, waarin de afspraken rond het beheer en gebruik zijn vastgelegd.


“Met Delta-N hebben we net dat stukje expertise in huis gebracht, wat ontbrak
om van onze Office 365 omgeving een succes te maken. Vespo streeft ernaar
om partners om zich heen te verzamelen met specifieke inhoudelijke kennis,
zodat onze eigen kennis grotendeels gebruikt kan worden voor onze eigen handel.
Delta-N laat de mogelijkheden zien en daagt ons uit om na te denken over
facetten waar we zelf initieel niet bij stil staan.
Dit maakt de samenwerking enorm prettig!”

- Hans van den Broek, Manager Business Systems & Data bij Vespo -


Daarnaast is er op basis van SharePoint Online een modern intranet gerealiseerd. Dit online platform biedt medewerkers een centrale plek om informatie beschikbaar te stellen en te delen en verhoogt de betrokkenheid van medewerkers.

Om de nieuwe omgeving ook optimaal benut te laten worden, heeft Delta-N een adoptietraject gefaciliteerd. Als onderdeel hiervan worden er trainingen gegeven in het gebruik van OneDrive, Teams & SharePoint.

Het resultaat

Kantoor VespoVespo beschikt nu over een moderne en veilige werkplek met vanuit Intune beheerde devices. Doordat ook de governance goed geregeld is, kan er veilig en verantwoord met Office 365 gewerkt worden. Het nieuw intranet op basis van SharePoint Online maakt het eenvoudig om vanuit een centraal punt informatie met medewerkers te delen. Daarnaast ligt er een heldere roadmap om vervolgstappen te zetten en de mogelijkheden van Office 365 steeds beter te gaan benutten.

Project: Inrichting moderne werkplek
Organisatie: Vespo
Branche: groothandel
Producten/diensten: Office 365 Teams SharePoint