ReferentiesDevelopmentOntwikkeling online bestelomgeving voor Bosman

Ontwikkeling online bestelomgeving

MijnBosman2

Met de introductie van de online bestelomgeving MijnBosman.com heeft Bosman het voor klanten nog makkelijker gemaakt om online medische hulpmiddelen en ondersteuning te bestellen. Delta-N heeft met MijnBosman.com een snelle, veilige en gebruikersvriendelijke webshop ontwikkeld.

Veilig en gebruiksvriendelijk

Met MijnBosman.com wilde Bosman een online bestelomgeving opzetten, waarmee zowel klanten als niet-klanten 24 uur per dag eenvoudig en snel de benodigde hulpmiddelen kunnen bestellen. Veiligheid was hierbij zeer belangrijk. Dankzij het gebruik van een beveiligde en versleutelde verbinding is de bestelomgeving zeer veilig. Daarbij is er een extra mogelijkheid toegevoegd tot inloggen met sms-verificatie, een klant bepaalt zelf of hij hiervan gebruik maakt.

Om de online bestelomgeving laagdrempelig en gebruikersvriendelijk te maken was het belangrijk dat de functie om producten op te zoeken erg snel was. Dit was een uitdaging, omdat de productencatalogus inclusief bijbehorende logica in een extern systeem (Dynamics Nav) beheerd wordt. Er is gebruik gemaakt van webservices om de benodigde informatie aan de bestelomgeving beschikbaar te stellen. Door het toepassen van diverse slimme technieken (client side technieken) is ervoor gezorgd dat de productencatalogus voor klanten zeer snel doorzoekbaar is.

Een andere functie die is toegevoegd om het gebruiksgemak van bezoekers van Mijnbosman.com te vergroten is een persoonlijke omgeving waarin klanten die hun bestelling declareren bij hun zorgverzekeraar alleen die hulpmiddelen getoond krijgen die ze altijd bestellen.

Betalen en bezorgen

Ook rond de financiële afhandeling is alles gericht op het gemak voor de gebruikers. Vergoedbare hulpmiddelen worden door Bosman rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Voor bestellingen van producten die niet vergoedbaar zijn, heeft Delta-N een complete betalingsmodule geïmplementeerd. Hiermee kunnen klanten eenvoudig en veilig betalen via iDEAL of creditcard.

Naast de mogelijkheid voor klanten om de bestelling thuis of op het werk te laten bezorgen heeft Delta-N Pakjegemak geïntegreerd. Deze plugin van PostNL maakt het mogelijk voor klanten om tijdens het bestelproces een locatie aan te geven waar hij/zij het pakje wil afhalen. Dit kan bijvoorbeeld door op een Google map een PostNL afhaalpunt te kiezen.

Scrum

Zoals bij ieder ontwikkelproject dat Delta-N uitvoert, is er gewerkt op basis van Scrum. Via korte sprints is er steeds werkende versie opgeleverd van de portal zodat deze door Bosman beoordeeld en getest kon worden. Bosman organiseerde zelf gestructureerde test sessies, waarbij de bevindingen verwerkt werden in een centrale ‘Product backlog’. Door alle acties centraal vast te leggen, hadden alle betrokkenen op ieder moment inzicht in de status van de ontwikkelacties. De inzet van Team Foundation Server (TFS) als ondersteunende tool maakte het mogelijk om automatisch de grafiek die de voortgang van het project weergeeft (de burndown) naar het team en de Product Owner te laten mailen.


“We hebben Delta-N voor de ontwikkeling van de online-omgeving ingeschakeld omdat Delta-N over alle benodigde expertise beschikt. Daarbij had Delta-N al diverse andere projecten naar tevredenheid voor ons uitgevoerd.“

- Product Owner -


Over Bosman

Bosman is een organisatie die medische hulpmiddelen, ondersteuning en advies levert aan mensen met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes. Bosman levert zowel aan particulieren als aan zorginstellingen en professionals.

De online bestelomgeving Mijnbosman.com is in augustus live gegaan. Als snel waren er honderden registraties en de eerste tientallen orders binnen. De verwachting is dat duizenden registraties zullen volgen.

Bosman Medische Hulpmiddelen is overgenomen door OneMed.

Project: Ontwikkeling online bestelomgeving
Organisatie: Bosman, OneMed
Branche: Zorg
Producten/diensten: MVC, Client side technieken, Dynamics NAV, web development, betalingsmodules, Unit testing en User Interface design