DevOpsServer Phase Tasks in VSTS Release Management

Server Phase Tasks in VSTS Release Management

Het voordeel van Visual Studio Team Services is, dat u altijd over de laatste versie van de software beschikt. U kunt hierdoor altijd direct gebruik maken van nieuwe features die regelmatig toegevoegd worden.

Sinds kort is in Visual Studio Team Services (VSTS) aan Release Management een nieuw type taak toegevoegd: Manual Intervention. Door deze taak toe te voegen aan de environment release stappen kan je aangeven dat er op een server handmatig ingegrepen moet worden.
Dit kan handig zijn als het uitrollen van een omgeving (nog) niet geautomatiseerd kan worden.
Om de Manual Intervention toe te voegen klik je op het pijltje naast Add tasks. Daar is nu een categorie Add a server phase toegevoegd. Hieronder is de Maual Intervention te vinden.

In de toegevoegde stap kan een instructie opgegeven worden waarin beschreven wordt welke handelingen uitgevoerd moeten worden. Daarnaast kan je de stap een waardevolle titel geven.

Aan een Environment kunnen meerdere Phases toegevoegd worden die terugkomen als Run on agent en Run on server. Ook de volgorde is aan te passen. In de Run on server kan nu maar één taak toegevoegd worden.
Tijdens een release komen in de Log de verschillende blokken terug met de stappen. Als de release op een Manual Intervention stap staat wordt in de release een infobalk weergegeven. Hierin zit een link waarmee de instructies getoond worden. Vervolgens kan aangegeven worden of de stap wel of niet succesvol was.

Natuurlijk geldt nog steeds om alles te automatiseren maar ik denk dat dit toch een handige toevoeging is aan Release Management. Ik verwacht dat er binnenkort meet Run on server taken bij komen.

Hebt u advies of ondersteuning nodig bij de inzet van Release Management of de migratie naar VSTS? Neem contact met ons op via 085 - 487 52 11.