ReferentiesDevelopmentOnline verzekerings-product – VWE en Centraal Beheer

Online verzekerings-product - VWE en Centraal Beheer

GarageZekerpakket_groot

Centraal beheer en VWE hebben hun verzekeringskennis en voertuiginformatie gebundeld tot een nieuw en innovatief online verzekeringsproduct: GarageZekerPakketDit is een online platform waarop autobedrijven eenvoudig zelf een garageverzekering kunnen afsluiten. Delta-N heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van dit innovatieve project.

Gemak, transparantie en eenvoud

Centraal Beheer is de grootste autoverzekeraar van Nederland en VWE is de grootste onafhankelijke RDW provider en autoriteit op het gebied van auto informatie. Al jaren werken de bedrijven op verschillende vlakken samen. Gaandeweg ontstond het idee om de voertuiginformatie van VWE te combineren met de verzekeringskennis van Centraal Beheer. Om zodoende een verzekeringsproduct neer te zetten voor autobedrijven, waarin gemak, transparantie en eenvoud centraal staan.
Voor het eerst kunnen autobedrijven een garageverzekering eenvoudig zelf online afsluiten. Hiervoor vullen zij hun bedrijfsgegevens online in. Het systeem vindt hier vanzelf de voorraadgegevens bij, rechtstreeks uit de VWE database die gekoppeld is aan de RDW. Hierdoor is de data altijd up-to-date en hoeft het autobedrijf nooit meer handmatig voertuigen te registreren of af te melden. Te betalen premies zijn dan ook correct, er zijn geen verrekeningen achteraf nodig.

Scrum aanpak

Delta-N werkt al bijna een decennia nauw samen met VWE op diverse ICT gerelateerde vlakken (Development; ALM; NAV-, CRM consultancy etc.). Bij dit innovatieve project heeft Delta-N eveneens een grote rol gespeeld waarbij het een bijdrage heeft geleverd gedurende het gehele traject van idee tot realisatie.
Voor het project is gekozen voor een scrum aanpak in optima forma. VWE leverde de product owner en scrum master, Delta-N scrum support en een groot deel van het development team.
In de diverse backlog refinement sessies kwam de concretisering van het uiteindelijke product tot stand. Door een snelle eerste oplevering van het product kon in een vroegtijdig stadium al feedback worden verzameld door diverse key-users. Door de 2-wekelijkse product review sessie waren er voor de stakeholders geen verassingen met betrekking tot de voortgang en inhoud en hadden ze alle mogelijkheid om gedurende het proces nog invloed uit te oefenen op het product. Tot slot zorgden de retrospectives voor een continue stroom kleine procesverbeteringen met als gevolg een happy team.

Project: GarageZekerPakket
Organisatie: VWE & Centraal Beheer
Branche: Automotive & Verzekeringen
Technieken: Angular JS, Bootstrap, MVC, Web API / REST, WCF
Producten: Visual Studio TFS, Test Manager, SQL Server, Dynamics CRM, Dynamics NAV, Scribe