Cloud SolutionsExtending your datacenter: building a hybrid cloud

EXTENDING YOUR DATACENTER: BUILDING A HYBRID CLOUD

Een van de voordelen van de Cloud, is dat u veel flexibeler bent. U kunt eenvoudig opschalen als u (tijdelijk) extra capaciteit nodig hebt. Ook als u een lokaal datacenter hebt, kunt u van deze voordelen profiteren door uit te breiden naar de cloud.  In dit Hybride cloud-model integreert u uw lokale en cloud omgevingen. Waarom kiezen tussen uw datacenter en de cloud? Een Hybride Cloud-oplossing biedt u beide.

Uitbreiden naar de Cloud

Uw datacenter kan groter, sneller en flexibeler worden wanneer u deze uitbreidt naar de Cloud met Microsoft Azure. In Azure kunt u in minuten nieuwe resources opzetten, waarbij u slechts betaalt voor wat u gebruikt (Azure Pay-per-Use model). In uw hybride omgeving kunt u de oplossingen en platformen gebruiken die u al heeft.

Virtual machines

U kunt uw bestaande Virtual Machines overzetten of heel snel nieuwe opzetten met voorgeïnstalleerde besturingssystemen. Deze Virtual Machines draait u binnen een Azure Virtual Netwerk. Dit is een geïsoleerde omgeving waar u de controle heeft over DNS, Subnets, Firewall policies en Private IP-adressen. Deze omgeving verbindt u veilig met uw eigen omgeving middels een VPN verbinding over Internet of een direct koppeling middels de ExpressRoute dienst. Daarna kunt u uw virtuele machine in Azure beheren en monitoren met de middelen die u reeds heeft.

Netwerken en connectivity

Virtual Network en ExpressRoute

Azure Virtual Network

Een Azure virtueel netwerk (VNet) is een weergave van uw eigen netwerk in de Cloud. Het is een logische isolatie van de Azure Cloud in uw Azure abonnement. U heeft de volledige controle over de IP-adres blokken, DNS-instellingen, beveiligingsbeleid, en route tabellen binnen dit netwerk. U kunt ook uw Vnet verder segmenteren in subnets en Azure IaaS virtuele machines (VM's) en / of Cloud services (PaaS role instances) hieraan verbinden. Bovendien kunt u het virtuele netwerk verbinden aan uw lokale netwerk met behulp van een van de connectiviteits opties beschikbaar in Azure.

De voordelen van Virtual Networks:

• Isolatie: VNets zijn volledig geïsoleerd van elkaar. Hierdoor kunt u netwerken creeeren voor de ontwikkel, test en productie omgevingen die  van dezelfde CIDR adres blokken gebruik maken.
• Toegang tot het openbare internet: Alle IaaS en PaaS VM role instances in een VNet hebben standaard toegang tot het publieke Internet. U kunt de toegang regelen met behulp van Network Security Groups (NSGs).
• Toegang tot VM's binnen een Vnet: PaaS role instances en IaaS-VM's kunnen worden verbonden aan hetzelfde virtuele netwerk en hierdoor kunnen ze met elkaar verbinden met behulp van particuliere IP-adressen, zelfs als ze zich in verschillende subnets bevinden, zonder de noodzaak om een gateway te configureren of gebruik maken van de openbare IP-adressen.
• DNS: Azure biedt interne DNS services voor IaaS en PaaS VM role instances ingezet in uw VNet. U kunt ook uw eigen DNS-servers implementeren en het VNet configureren om deze te gebruiken.
• Beveiliging: Ingaand en uitgaand verkeer van de virtuele machines en PaaS role instances in een VNet kan beveiligd worden met behulp van Network Security groepen.
• Connectiviteit: VNets kunnen worden verbonden met elkaar, en ook uw lokale datacenter kan via een point-to-point VPN verbinding of ExpressRoute verbinding verbonden worden met uw VNet in Azure.
• Azure load balancers: Virtuele machines en cloud-diensten in een virtueel netwerk kunnen worden gepubliseerd aan Internet met behulp van Azure Load balancers om hoge beschikbaarheid te bieden. Voor Line of Business applicaties welke alleen intern beschikbaar zijn, kan de load verdeeld worden en een hoge beschikbaarheid te creëren met behulp van een interne load balancer.

Site2Site VPN

Met een site-to-site VPN kunt u een veilige verbinding tussen uw lokale site en uw virtueel netwerk in Azure creëren. Om een site-to-site verbinding op te zetten, configureert u een VPN-apparaat dat zich op uw lokale netwerk bevindt om een veilige verbinding met de Azure VPN Gateway te maken. Zodra de verbinding is gemaakt, kunnen resources op uw lokale netwerk en resources die zich in uw virtuele netwerk bevinden, direct en veilig met elkaar communiceren.

Heeft u meer behoefte aan een directe verbinding met meer bandbreedte en lagere latency welke niet over het publieke internet gaat, kunt u kiezen voor een Express Route verbinding.

Voeg cloud toe aan uw netwerk

Azure ExpressRoute

Met Azure ExpressRoute kunt u een private verbindingen maken tussen Azure datacenters en de infrastructuur binnen uw bedrijf of tussen een co-locatieomgeving. ExpressRoute verbindingen gaan niet over het openbare internet. Ze bieden meer betrouwbaarheid, hogere snelheden, lagere latency en een betere beveiliging.

Een ExpressRoute verbinding naar Azure kan via een Exchange Provider geleverd worden, of een rechtstreekse WAN-verbinding, geleverd door een Network Service Provider. U kunt Azure hiermee ook onderdeel uit laten maken van uw eigen WAN-netwerk.

ExpressRoute Providers

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw datacenter uit te breiden met extra capaciteit. Of Microsoft Azure te benutten voor opslag, backup of site recovery? Neem dan contact op met Eric Bolten via 085 – 487 52 20.