DevOpsZes redenen waarom ik graag bij Delta-N werk

Aan het einde van het jaar blikken veel mensen terug en trekken daar conclusies uit. Ik keek ook terug en daarmee liet ik mijn gedachten gaan over wat ik allemaal bij Delta-N gedaan heb. Tijdens die terugblik verbaasde het me eigenlijk hoeveel er gebeurd is, en hoeveel ik zelf heb gedaan.

Daarom voor mij de 6 redenen, waarom ik met plezier bij Delta-N werk:

SportDelta-N Stelvio

Binnen Delta-N is er best wel een sportcultuur. Naast het lopen tijdens de Rotterdam Marathon kun je met je collega’s gaan skiën en wordt er elk jaar een berg uitgekozen uit een van de drie grote wielerrondes om die te beklimmen.*

 

*Ik ben zelf geen fietser, hardloper en zeker geen skiër, maar ik vind he wel erg leuk dat het kan.

Agile events

Vier keer pScrum Round Tableer jaar organiseren we een Scrum Round Table waarin we op basis van Scrum onderwerpen discussies hebben met andere agile professionals. Dit jaar hadden we als onderwerpen: Team empowerment, LeSS, Kanban en  Gamification in Scrum.

Tevens hebben we een zeer goed bezocht DevOps event georganiseerd: Accelerate your Devops. Hierin hebben we verschillende disciplines uit DevOps belicht.

Social

Als DevOps team hebben we elke drie weken een kennisdag om onze kennis te verbreden. Het heeft een bonus, dat we dan als team bij elkaar zijn en we ook het sociale aspect van het team zijn kunnen laten groeien.
Bij ons in de kantine staat een prachtige pooltafel, waar tijdens de lunch en de vrijdagmiddagborrel gretig gebruik van wordt gemaakt.

Poolen in de pauze

Tijdens de vrijdagmiddagborrel komen vaak ook collega’s die die dag bij klanten gezeten hebben nog langs om gezellig te socializen.

Initiatief

Dit jaar heb ik bij kunnen dragen aan de start van twee initiatieven die door medewerkers zijn gestart. Over de ene kan ik nog niet veel zeggen, maar volg de Delta-N LinkedIn pagina, dan kom je er snel achter.
De ander is een app voor je telefoon, waarmee je jouw collega’s feedback kunt geven. Deze zal begin van het nieuwe jaar in pilot starten

Jezelf verbeteren

Professional Scrum KanbanVorig jaar heb ik al mooie certificeringen mogen halen met Professional Scrum Master 2 en Microsoft Certified Developer ALM. Dit jaar was het wederom een goed jaar, met Professional Scrum for Kanban 1. Dit is een nieuw certificaat van Scrum.org, wat Kanban integreert met het Scrum framework.

Daardoor heb ik mijzelf als Scrum master in certificering kunnen verbreden en inmiddels heb ik die kennis ook al diverse malen in kunnen zetten. Mijn presentatievaardigheden heb ik kunnen verbeteren tijdens onze DevOps events en interne kennisavonden. Tijdens deze avonden delen we vanuit de verschillende disciplines nieuwe kennis met elkaar. Ook tijdens die kennisavonden is er voldoende ruimte om te socializen met je collega’s en het eten is er altijd erg goed.
Dit jaar heb ik ook mogen bijdragen aan het train de trainee programma, waar ik voor een aantal sessies gezorgd heb.

Team

Als laatste werk ik gewoon samen met een erg leuk team. We helpen elkaar waar nodig en zijn altijd bezig om nieuwe ideeën op te doen. Of dat nu een technisch iets is of gewoon wat leuks.

Al met al was het weer een erg leuk jaar en kijk ik uit naar volgend jaar en de mooie ervaringen die alweer in de pijplijn zitten.

Heb ik je interesse gewekt om ook zulke leuke jaren te kunnen hebben als ik? Neem dan eens contact op met Barbara van Dijk of kijk op onze Werken-bij-site.

Alex Roos
Scrum Master/ Agile Coach