Migratie Visual Studio Team Services

Migreren naar Visual Studio Team Services

​Microsoft heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld voor een soepele migratie van een lokale TFS omgeving naar Visual Studio Team Services (VSTS) in de Cloud. Deze nieuwe methode maakt een volledige migratie van alle gegevens mogelijk, dus inclusief volledige historie. De overstap naar VSTS biedt diverse voordelen, een aantal daarvan zullen we hier toelichten. 

Waarom VSTS?

Er zijn een aantal goede redenen om de stap naar VSTS te maken.

Vereenvoudigde uitrol op AzureVereenvoudigd serverbeheer en deployment op Azure 
Vanuit VSTS kunt u nog eenvoudiger uw software deployen op Azure. Doordat VSTS  in Azure draait zorgt Microsoft daarnaast voor het beheer.  U hoeft zelf geen Windows of TFS updates meer uit voeren. Dit bespaart u de nodige tijd en voorkomt kostbare downtime.

Altijd nieuwste functionaliteitAltijd de laatste functionaliteiten beschikbaar
Met VSTS beschikt u automatisch over de laatste versie en daarmee de nieuwste functionaliteiten. Nieuwe functionaliteiten die in TFS on-premise nog niet beschikbaar zijn. Elke 3 weken stelt Microsoft een nieuwe versie beschikbaar waar u zonder downtime over kunt beschikken.

Global availabilityAltijd en overal toegang
Hebt u te maken met ontwikkelaars die vanuit huis willen werken, offshore teams, of  meerdere locaties van uw bedrijf? VSTS is wereldwijd beschikbaar en biedt een vVSTS profiteert u van de betrouwbare en snelle verbindingen van de Azure datacenters.
Complementary cloud-only services
Kostenbesparing

Een migratie naar VSTS betekent een overgang van investering in infrastructuur naar investering in operatie. Een TFS op eigen infrastructuur draaien kost geld. Denk aan stroomverbruik, onderhoud en afschrijving van de server, licentiekosten van het OS, et cetera. Daarnaast biedt VSTS een aantal gratis Cloud-only services. Omdat VSTS op Azure draait hoeft u niet voor de infrastructuur te betalen, maar alleen voor het gebruik van de software. Hebt u nu al licenties voor uw eigen TFS server, dan kunt u zonder extra licentiekosten overstappen naar VSTS.

Stappenplan migratieVSTS migratie

Om te migreren naar VSTS dient u gebruik te maken van TFS 2015.3 of 2017. Maakt u gebruik van een oudere versie  dan is de eerste stap een upgrade van uw TFS omgeving. De migratie naar VSTS bestaat uit een aantal stappen. Denk hierbij aan:
Een analyse van uw huidige omgeving, het uitvoeren van test migratie(s) en validatie door gebruikers. Het is ook nodig om een “invitation code” voor de migraties bij Microsoft op te vragen. Houd er rekening mee dat er enige dagen tussen het aanvragen en ontvangen van een migration code kunnen zitten.

Waarom Delta-N

Microsoft stelt een Migration Guide beschikbaar waarmee de migratie stap-voor-stap uitgevoerd kan worden.  Een migratie vereist veel kennis, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk. In de praktijk zijn er snel uitzonderingen. Bijvoorbeeld als u een zwaar aangepaste of third party procestemplate heeft. In dit geval zal de "Configure Features" wizard niet automatisch de features in uw project configureren en moeten deze features eerst handmatig worden aangepast. Om tot het juiste eindresultaat te komen en uw ontwikkelstraat klaar te hebben voor de toekomst, raadt Microsoft daarom aan een Partner met de DevOps Competency in de hand te nemen om u te helpen met uw migratie.

Vraag hier het stappenplan VSTS migraties aan. Wilt u uw omgeving migreren naar VSTS of breder kijken naar de mogelijkheden om uw ontwikkelproces te optimaliseren? Neem dan contact op met Roy Driessen via 085 - 487 52 11.

VSTS migratie proces