DevOpsVerbeter uw organisatie; investeer in DevOps

Verbeter uw organisatie; investeer in DevOpsUit onderzoek blijkt dat organisaties die goed presteren op het gebied van DevOps succesvoller zijn dan concurrenten die hiermee nog niet aan de slag zijn. Door de implementatie van DevOps-technologieën en -methoden zorgen zij voor een snellere levering van nieuwe en innovatieve producten en behouden zij tevreden klanten en medewerkers. Met alle voordelen van dien.

Efficiënter werken

Uit onderzoek van DevOps Research Assessment (DORA) is gebleken dat organisaties die op de juiste manier investeren in DevOps ruim 22% minder tijd aan ongepland werk besteden. Ook besteden zij ruim 50% minder tijd aan het oplossen van security issues omdat deze minder vaak voor komen. Als gevolg hiervan kunnen teams meer tijd besteden aan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Vooral jonge werknemers blijken een voorkeur te hebben voor organisaties die in DevOps investeren. Ze zijn een aantrekkelijkere werkgever doordat ze meer ruimte geven aan eigen initiatief en het leren stimuleren.

Sneller en beter

DevOps kan organisaties helpen om de time-to-market te verkorten, zodat producten en ideeën snel op de markt kunnen worden gebracht. DevOps verkleint de kans op fouten na het releasen van een nieuwe versie met 80%. Door vaker en sneller te releasen, krijgen zij eerder feedback van hun klant en weten zij of zij de juiste weg zijn ingeslagen. Bijkomend voordeel van de mogelijkheid om sneller te releasen is dat een eventuele fout in de productie snel hersteld kan worden. Enkele uren in plaats van dagen of weken. Hierdoor kan eventuele gevolgschade tot een minimum beperkt worden.

Voorsprong op uw concurrent

Ook dit jaar heeft onderzoek weer aangetoond dat het de moeite loont om serieus te investeren in DevOps. Het verhoogt de snelheid waarmee u nieuwe functionaliteit in productie kunt brengen, het verlaagt het aantal fouten dat hiermee gepaard gaat en u kunt veel meer tijd besteden aan (gepland) nieuw werk. Kortom: Door te investeren in DevOps bereikt u een concurrentievoordeel. Belangrijk, want als u niet oppast wordt u ingehaald door uw concurrenten en kunt u niet meer bij hen in de buurt komen. Wat houdt u nog tegen om te investeren in DevOps?

Wilt u meer weten wat DevOps voor u kan betekenen? Lees hier meer over het DevOps Program.

Marcel Groennou, Unit manager DevOps