TechnologieXamarin

De natuurlijke opvolger van Xamarin: .NET MAUI

.NET MAUIXamarin heeft een opvolger: .NET MAUI (Multi-platform App UI). Hiermee heeft Microsoft een nieuw cross-platform framework ontwikkeld. .NET MAUI heeft veel overeenkomsten met Xamarin.Forms, maar kent als belangrijkste uibreiding dat er vanuit die ene codebase ook desktop applicaties voor beide grote platformen ontwikkeld kunnen worden. Op termijn zal .NET MAUI zal Xamarin volledig gaan vervangen als cross-platform framework.
Lees hier meer over .NET MAUI.

Met een mobiele App kun je de gebruikers van je applicatie of website enorm veel gemak bieden. Bij de ontwikkeling van mobiele apps is het belangrijk dat de app beschikbaar is voor beide mobiele platforms iOS en Android. Het ontwikkelen en onderhouden van apps voor die verschillende platform vraagt echter een flinke investering. Er zijn inmiddels echter tools beschikbaar waarmee vanuit één codebase een native app ontwikkeld kan worden voor beide mobiele platformen. We hebben verschillende tools geprobeerd en Xamarin is daar als beste uit naar voren gekomen en is inmiddels bij diverse projecten ingezet. Microsoft bleek dezelfde mening toegedaan en heeft Xamarin inmiddels overgenomen. Hierdoor zal de aansluiting van Xamarin op Microsoft technologie als Visual Studio en Azure in de toekomst alleen nog maar beter worden.

Xamarin

Xamarin

Xamarin is een mobile development platform waarmee het mogelijk is om m.b.v. C# en het .NET Framework, native apps te ontwikkelen voor iOS, Android,Windows en het Universal Windows platform. De apps kunnen gebruik maken van de native features die de verschillende platformen te bieden hebben en hebben de native look and feel.
Xamarin integreert naadloos met Visual Studio waardoor het voor .NET ontwikkelaars direct vertrouwd aanvoelt. De oplossing die met Xamarin ontwikkeld wordt bevat een ‘Shared’ component. Dit deel van de oplossing handelt bijvoorbeeld de communicatie met de datastore af en bevat alle business logica. Veelal bevat dit component het merendeel van de regels code die geschreven dient te worden. Dit deel van de App is bruikbaar op ieder van de afzonderlijke platformen. Daarnaast dient er voor ieder van de platformen een User Interface component ontwikkeld te worden. Dit deel wordt ook ontwikkeld in C# maar bevat voor ieder van de platformen specifieke code.

Voordelen van Xamarin

Het gebruik van Xamarin voor het ontwikkelen van mobiele applicaties biedt een aantal voordelen. Het is niet meer nodig om kennis in huis te hebben van Objective-C en Java om native apps te ontwikkelen voor de verschillende belangrijke mobiele platformen. Daarnaast is er een hoge mate van ‘code-reuse’ over de verschillende platformen heen.

Ontwikkelen met Xamarin

We hebben inmiddels ruime ervaring met het ontwikkelen van apps op basis van Xamarin. Bij diverse projecten is gebruik gemaakt van Xamarin en Xamarin.Forms. Zowel voor apps in opdracht van klanten als voor Apps bij ’interne’ applicaties zoals de mobiele App voor AzureTour en een App voor een Timesheet applicatie.

Mobile DevOps

Een ander belangrijk aspect van mobiele apps is dat de update frequentie vaak veel hoger ligt dan bij andere business applicaties. Het aanbod en dus ook de concurrentie op gebied van mobiele apps is enorm. Je moet daarom continue innoveren en zorgen dat deze innovaties zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld aan de gebruikers. Dit stelt het ontwikkelteam voor grote uitdagingen. Hoe ga je bijvoorbeeld de nieuwe functionaliteit testen als deze in zo kort mogelijke tijd moet worden uitgerold en hoe kun je het deployment proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen?
Delta-N kan hierbij helpen. Door onze grote ervaring met DevOps practices en Visual Studio App Center, kunnen we een totaaloplossing creëren voor het gefaseerd releasen van nieuwe versies, het automatisch testen van nieuwe versies op honderden verschillende mobiele apparaten, en app monitoring, zodat u volledig inzicht en controle hebt over uw mobiele apps.

Wilt u zelf middels een app informatie mobiel toegankelijk maken voor uw medewerkers of klanten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00.

Mobile DevOps

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box