TechnologieSkype for Business

Skype for Business is als het communicatieplatform van Office 365 vervangen door Microsoft Teams.

Met Skype for Business kun jealtijd en overal chatten, bellen en online vergaderen. Skype for Business maakt communicatie met collega's, maar ook met mensen buiten jouw organisatie, eenvoudig. Microsoft Skype is een zakelijk communicatieplatform dat diverse communicatietools combineert, zoals aanwezigheidsinformatie, chatmogelijkheden en mogelijkheden tot online meetings en het delen van je desktop. Skype is als los abonnement beschikbaar, maar ook als onderdeel van Office 365.

Skype for BusinessSkype for Business, een veelzijdig communicatieplatform

Skype for Business is een alles-in-één-client voor aanwezigheid, chatberichten, spraak, video en vergaderingen. Via Skype kun je chatberichten verzenden en spraakoproepen plaatsen naar de honderden miljoenen Skype-gebruikers wereldwijd. Hieronder staan de belangrijkste mogelijkheden:

Beschikbaarheidsinformatie en chatfunctie

Skype toont real-time aanwezigheidsinformatie, inclusief foto, beschikbaarheidsstatus en locatie. Het biedt uitgebreide mogelijkheden efficiënt en doeltreffend te communiceren via chatberichten.

Skype for Business

Bellen met Skype for Business

Met de toevoeging van PSTN calling is Skype voor Business een nog completer communicatieplatform. PSTN calling is een add-on die, in combinatie met Skype for Business Cloud PBX, jouw telefoonsysteem kan vervangen. Je hebt dan geen aparte oplossing voor telefonie meer nodig. Met PSTN calling kun je jouw medewerkers een eigen nummer toewijzen en kunnen ze binnen en buiten de organisatie bellen en gebeld worden. Met Office 365 heb je hierdoor een complete werkplekoplossing; één platform dat mensen en organisaties in staat stelt beter samen te werken, delen en communiceren.

Online vergaderen en presenteren

Het is ook mogelijk om vooraf geplande en ter plekke gestarte audio-, video- en webvergaderingen maken, beheren en bijwonen met mensen binnen en buiten jouw organisatie.
Je kunt klanten of partners laten deelnemen aan jouw Skype-vergaderingen, ook als ze geen Office 365- of Skype-licentie hebben.
Een presentatie verzorgen? Deel eenvoudig jouw scherm, een virtueel whiteboard of een presentatie en overtuig jouw toehoorders op afstand.

De voordelen van Skype for Business

Het gebruik van Skype for Business biedt grote voordelen. Communicatie met collega’s wordt veel eenvoudiger. Dit heeft een positieve invloed op de productiviteit binnen jouw organisatie doordat collega’s altijd inzicht in elkaars beschikbaarheid hebben en elkaar snel kunnen bereiken en informatie delen.
Doordat vergaderingen en presentaties online te volgen zijn kan er aanzienlijk bespaard worden op reiskosten. En doordat alle communicatie, ook telefonie, via internet verloopt kan er ook bespaard worden op (mobiele) telefoonkosten.

Migratie van Skype for Business naar Microsoft Teams

Microsoft Teams is hét nieuwe samenwerkingsplatform van Microsoft. De volledige functionaliteit van Skype for Business is ook binnen Microsoft Teams beschikbaar. Bestaande klanten kunnen voorlopig gebruik blijven maken van Skype for Business, maar nieuwe klanten krijgen automatisch de beschikking over Teams. Maak je nu gebruik van Skype for Business, dan kunnen wij deze omgeving voor jou migreren naar Microsoft Teams.

Kijk hier ons webinar terug: Succesvol migreren van Skype for Business naar Microsoft Teams.

Meer informatie

Delta-N maakt zelf intensief gebruik van Microsoft Teams en heeft ook bij vele klanten geïmplementeerd. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 21
    heikow@delta-n.nl
    Connect met Heiko
    invisible box