TechnologieDevelopmentMicrosoft Bot Framework

Microsoft Bot FrameworkDat bots tegenwoordig voor steeds meer bedrijven toegankelijk worden, is niet vreemd. De ontwikkelkosten zijn de laatste jaren gekelderd, terwijl andere communicatievormen, i.p.v. bellen, populairder zijn geworden.

Het Microsoft Bot Framework is een hulpmiddel voor het bouwen, implementeren en beheren van bots. Het Bot Framework bevat hulpprogramma’s, sjablonen en gerelateerde AI-services.

Microsoft Bot Framework: een schatkist aan tools

Het Microsoft Bot Framework bestaat uit een aantal onderdelen en is bedoeld om de ontwikkeling van bots te vereenvoudigen. Het framework levert onderdelen en diensten die nodig zijn om de gemaakte bots te integreren met verschillende messaging platformen.

Het Microsoft Bot Framework bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bot Builder SDK;
 • Bot Connector;
 • Bot Directory.

BoT Builder SDK

De Microsoft Bot Builder SDK is een framework dat helpt bij het bouwen van gesprekken. De Bot Builder geeft aan de ene kant eenvoudig antwoord bij ongestructuurde gesprekken. Aan de andere kant hebben we gestructuurde gesprekken, waarbij de deelnemer middels een aantal vragen door een gesprek wordt geleid.

Tevens biedt het framework een aantal mogelijkheden bij het bouwen van chatbots. Een voorbeeld is ‘state’, waarbij het mogelijk wordt om informatie tijdens een gesprek of zelfs tussen verschillende gesprekken te bewaren. Zo krijgt de deelnemer van het gesprek het idee dat de bot ‘een geheugen heeft’.

Bot Connector Service

De Bot Connector Service is een onderdeel dat dient als connectie tussen de bot en de ‘channels’. Een channel is een platform waarop de bot beschikbaar is. Whatsapp, Facebook Messenger en Microsoft Teams zijn voorbeelden van channels. De keuze voor de channels waarop je de bot uiteindelijk publiceert, is achteraf instelbaar.

Bot Directory

Een belangrijk onderdeel van een bot is de vindbaarheid. Een voorbeeld hiervan is dat je een link op een website zet die ervoor zorgt dat de bot wordt toegevoegd aan een channel. Microsoft heeft voor Skype de Bot Directory, waardoor iedere Skype bot geregistreerd wordt. Gebruikers kunnen door deze ‘lijst’ zoeken naar bots die ze graag willen gebruiken. Ook andere platformen, zoals Facebook, hebben vergelijkbare mogelijkheden.

Grip op de ontwikkeling van je bot

De technologie achter de bots is complex, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.Werk je nog niet met bots, dan zou dat bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt een serieuze overweging kunnen zijn.

Delta-N helpt graag met de creatie en implementatie van bots. Met onze grote ervaring zorgen wij ervoor dat er een bot op maat wordt gemaakt die werkzaamheden automatiseert en dat de medewerkerstevredenheid omhoog gaat.

chatbot

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box