DevOpsSecure Zip Extension

Secure Zip Extension

Team Foundation Server (TFS), Visual Studio Team Services (VSTS) en Visual Studio (VS) kunnen allemaal gebruik maken van de Visual Studio Marketplace om extra functionaliteit toe te voegen, door middel van de daar beschikbaar gestelde extensions. Het komt voor dat een extension met de functionaliteit die gezocht wordt nog niet bestaat. Hier liepen wij bij Delta-N onlangs tegenaan. We hebben gezocht naar een extension die de output van een vNext build kan comprimeren en kan beveiligen met een wachtwoord.

Hiervoor hebben we een nieuwe extension geschreven genaamd “Secure Zip”, die gebaseerd is op de gratis tool 7zip in combinatie met Microsoft Powershell. In de extension zijn een aantal velden gedefinieerd. Je geeft aan welk bestand of map gearchiveerd moet worden, waar het geplaatst moet worden en met welk wachtwoord het beveiligd moet zijn.

Secure Zip Extension

De extension wordt gebruikt als onderdeel van het build process. In een build process wordt aangegeven welke stappen uitgevoerd worden om code te testen en een applicatie te maken. In dit geval wordt een NuGet package opgehaald, de code gebouwd met Visual Studio Build en worden er unit tests gedraaid, om zeker van te zijn dat de code kwaliteit goed is.
Vervolgens worden de aangemaakte bestanden klaar gezet in een map, zodat de Secure Zip extension deze kan comprimeren.
Secure Zip Extension

De extension is gratis te downloaden vanaf de Visual Studio marketplace.

Heeft u ook behoefte aan een op maat gemaakte extension voor uw build of release process binnen TFS/VSTS? Bekijk dan de Microsoft docs of neem dan contact op met Delta-N voor support