Cloud SolutionsRoderick Schoon, 20 jaar Delta-N

Rodericj SchoonMijn naam is Roderick Schoon en ik werk 20 jaar bij Delta-N. In mijn huidige rol als Directeur Delivery ben ik verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de grote projecten.

Bij Delta-N sinds

Ik ben in mei 1999 bij Delta-N gestart als ontwikkelaar. Langzaam ben ik via de rol van projectleider doorgegroeid naar de rol van manager van de unit Development en nu dus Directeur Delivery.

Sinds 2007 ben ik tevens mede-eigenaar van Delta-N, nadat ik het bedrijf samen met Marcel Timmers heb overgenomen van de oprichter. Eigenlijk hadden we vanaf 2005 al een actieve rol in de leiding van het bedrijf, maar de overname bood nog meer mogelijkheden om de toekomst van het bedrijf naar onze eigen ideeën vorm te geven.

Verandering

In 20 jaar is er heel veel veranderd. Dat is voor mij ook het aantrekkelijke van de IT, de snelle ontwikkelingen. Een van de grootste veranderingen is natuurlijk de verschuiving van on-premise naar de Cloud. Waar in de beginjaren servers en applicaties lokaal geïnstalleerd dienden te worden, draait nu alles in de cloud. Draai je de klok twintig jaar terug, dan werkten we op ‘vaste’ plekken en waren we nauwelijks connected. Vergelijk dat met nu en merk hoe ‘mobile’ en ‘always on’ we zijn. Voor ons betekent dat, dat onze werkzaamheden, aanpak en toegepaste technologie ook veranderd zijn.

Wat hetzelfde gebleven is, is dat we nog steeds onze klanten helpen met ict uitdagingen. We doen dit ook nog steeds vanuit dezelfde kernwaarden; samenwerking, klantgerichtheid, doekracht en innovatie.

Wat ook gebleven is, is onze samenwerking met Microsoft. In de eerste jaren werkten we met diverse technologieën, maar al snel realiseerden we ons dat het belangrijk was om focus aan te brengen. We hebben toen de strategische keuze gemaakt voor Microsoft technologie. Vooral omdat we daarmee als onestop-shop voor onze klanten kunnen opereren, doordat Microsoft een complete ICT ondersteuning voor bedrijven levert. Op dat moment niet perse op elk aspect het beste, maar wel op weg daarnaartoe. Microsoft is een bedrijf met visie en investeert continu in innovatie.

Waarom Delta-N

Ik heb ooit voor Delta-N gekozen omdat ik het als een leuke uitdaging zag, met de mogelijkheid me zowel als persoon als technisch te ontwikkelen. Dat heeft goed uitgepakt en twintig jaar later ontwikkel ik me nog steeds. Ik geniet nog elke dag van de samenwerking met collega’s en klanten en de projecten die we realiseren.

Hoogtepunt

Ik vind het lastig om er een paar hoogtepunten uit te lichten. Eigenlijk is het hoogtepunt de aaneenschakeling van mooie projecten die we door de jaren heen gerealiseerd hebben. We hebben in die 20 jaar veel opgebouwd. Er staat een geweldig team, een divers portfolio aan Cloud-oplossingen en vele langdurige relaties met klanten.

Toekomst

We blijven ons focussen op het neerzetten van verantwoorde toepassingen bij klanten. We omarmen nieuwe ontwikkelingen die ons en klanten steeds nieuwe mogelijkheden bieden. Ik verheug me op het werken met nieuwe technologieën zoals Bots, Artificial Intelligence en Machine Learning.

Meer weten over ons jubileum? Lees dan ook 20 jaar Delta-N en het interview met Marcel Blokland.