DevOpsRelease Definition Editor

Release Definition Editor

Het is al enige tijd geleden dat Microsoft Release Management overnam en het toevoegde aan de TFS toolset. In die en opvolgende versies was het geen eenvoudige opdracht om een release pijplijn op te zetten. Met de komst van Visual Studio Team Services (VSTS) is steeds meer van de Release Management-applicatie overgezet naar de webversie.
Hoewel het in de browser steeds eenvoudiger werd om voor je DevOps omgeving een release pipeline op te zetten, was het soms nog onduidelijk hoe de verschillende Environments op elkaar volgden.

VSTS Release Definition Editor

Nu is er voor VSTS Release een nieuwe editor geïntroduceerd die deze onduidelijkheid moet wegnemen.

Nieuwe Release Editor

Nu is in één keer te zien hoe de flow is tussen de verschillende omgevingen. Ook is te zien of goedkeuring voor of na het uitvoeren van taken van een omgeving  nodig is. Dit wordt aangegeven met de icoontjes voor en achter de Environment.
Wat ook meteen duidelijk is, is welke Artifacts er beschikbaar zijn. Er kan van zes bronnen gebruik gemaakt worden; Build, Git, Jenkins, Team Foundation Version Control, Github en Package Management. Aan het icoontje is te zien welke type bron het is.

 DevOps pipeline aanmaken eenvoudiger

Voor het wijzigen van een Environment is de nieuwe editor van Build overgenomen. Dit maakt het aanmaken van een DevOps pipeline eenduidig en eenvoudiger om mee aan de slag te gaan.

Nieuwe Release Editor

Natuurlijk is het opzetten van een Release pipeline nog steeds iets waar je goed over na moet denken, maar met deze nieuwe editor is hele grote stap gezet in de toegankelijkheid van VSTS Release.

Mocht u nog vragen over VSTS en het opzetten van de DevOps pipeline of specifiek over de nieuwe Release Editor, kunt u altijd contact met ons opnemen via 085 - 487 52 00 voor een afspraak.