ReferentiesDevelopmentOmgevingsviewer ontwikkelt in de cloud

Omgevingsviewer ontwikkelt in de cloud

Omgevingsviewer

De Omgevingsviewer is een integrale viewer die op basis van een adres of een postcode het gemeentelijk ruimtelijk beleid inzichtelijk maakt. Bijvoorbeeld bestemmingsplannen, welstandsbeleid, cultureel erfgoed en archeologie. Op dit moment is de Omgevingsviewer al in gebruik voor ruim 2 miljoen bewoners van diverse gemeenten.

Behoefte aan snelheid en flexibiliteit

Voor de ontwikkeling van de Omgevingsviewer werd gebruik gemaakt een lokale ontwikkelomgeving. Door het succes van de Omgevingsviewer ontstond de behoefte om meer structuur aan te brengen in de ontwikkeling. Delta-N is ingeschakeld om dit te realiseren via het opzetten van een ontwikkelstraat in de Cloud en de beschikbaarheid van gekwalificeerde ontwikkelaars.


“Door het succes van de Omgevingsviewer ontstond de behoefte om meer structuur aan te brengen in de ontwikkeling. Delta-N is ingeschakeld om dit te realiseren via het opzetten van een ontwikkelstraat in de Cloud en de beschikbaarheid van gekwalificeerde ontwikkelaars.

- Twan Jütte, stedenbouwkundige en architect -


Ontwikkelomgeving naar de Cloud

Delta-N heeft een nieuwe ontwikkelstraat opgezet in Microsoft Azure. Een volledig customized ontwikkelomgeving op basis van Visual Studio met alle benodigde componenten en Oracle. Er is voor Azure gekozen omdat hier binnen het uur een volledige ontwikkelomgeving op te zetten is, die binnen enkele minuten op- en afgeschaald kan worden. Hierdoor is de infrastructuur geen bottleneck meer als er (tijdelijk) behoefte is aan extra ontwikkelcapaciteit. Doordat je binnen Azure ook kunt afschalen betaal je alleen voor capaciteit die je gebruikt. En doordat de omgeving in de Cloud draait hebben ontwikkelaars vanaf iedere locatie toegang.

Volgende stap

De volgende stap die nu gezet gaat worden is het realiseren van continuous integration en continuous deployment. Hierdoor zal ook binnen deze processen het aantal handmatige acties geminimaliseerd worden, met minder kans op fouten en dus een hogere kwaliteit tot gevolg.

Door het uitrollen van een ontwikkelstraat in Azure is er nu meer flexibiliteit en kunnen de ontwikkelaars en business zich volledig richten op het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit.

Interesse in de Omgevingsviewer?

Omgevingsviewer is een product dat uitsluitend via Gemeentes in gebruik is. Zie bijvoorbeeld  https://Amsterdam.welstandinbeeld.nl.

Project: Optimalisatie en naar Cloud brengen software ontwikkeling
Organisatie: Omgevingsviewer
Branche:
zakelijke dienstverlening
Producten/diensten:
Microsoft Azure, Software development, optimalisatie ontwikkelproces