ReferentiesDevOpsOce – TFS advies en support

Oce - TFS advies en support

Oce_img-190313-169_onlineBild_270

Op de R&D afdeling van Océ is jarenlang gebruik gemaakt van de ALM tooling van IBM voor de ondersteuning van het software ontwikkelproces. Op het moment dat de gebruikte tools end-of-life waren, moest er een keuze gemaakt worden tussen de opvolger of de overstap naar een ander platform. Er is gekozen voor Microsoft Team Foundation Server (TFS), omdat dit als volledig geïntegreerd platform Océ in staat stelde om de gewenste stappen te zetten. Ook het kostenaspect heeft bij de keuze voor TFS een rol gespeeld. De migratie was een complex en omvangrijk traject, aangezien alle ontwikkelteams zijn overgestapt van tooling die jarenlang gebruikt is. Er dienden bijvoorbeeld allerlei programma’s, scripts e.d. worden aangepast.

Advies, ondersteuning en training TFS

Delta-N heeft belangrijke ondersteuning geleverd tijdens dit traject, dat grotendeels door Océ zelf is uitgevoerd. In eerste instantie in een adviserende rol waarbij een aantal hands-on consultancy sessies zijn verzorgd. Hierin is geadviseerd over de mogelijkheden van TFS en hoe het systeem optimaal ingezet zou kunnen worden bij Océ.
Daarnaast heeft een technisch ALM specialist geadviseerd over de benodigde infrastructuur en een plan opgesteld voor de realisatie hiervan.
Vervolgens is er ook ondersteuning geleverd bij de migratie naar TFS en zijn er trainingen verzorgd. Via volledig op maat gemaakte trainingen zijn tijdens een achttal sessies alle gebruikers van Océ getraind in het gebruik van TFS.
Na het succesvol verlopen traject blijft Delta-N verantwoordelijk voor 3e lijns support aan Océ voor alles wat te maken heeft met Team Foundation Server.

Full service partner

Océ heeft Delta-N ingeschakeld voor dit traject vanwege onze brede expertise rondom TFS. Hierdoor konden wij het gehele traject, inclusief training en support, voor hen uitvoeren. Daarnaast hebben onze uitgebreide ervaring met dit soort trajecten en onze nauwe contacten met Microsoft meegespeeld.

Over Océ

Océ is leverancier van hoogwaardige printsystemen, maar genereert ook steeds meer omzet uit de verkoop van diensten. Onder meer op het gebied van documentoplossingen en outsourcing. Océ-Technologies in Venlo is het ‘product creation center’ van de Océ groep. 2200 medewerkers zijn werkzaam in Productie, Logistiek, Research & Development en ‘corporate’ afdelingen. Sinds enkele jaren maakt Océ onderdeel uit van de Canon Group.

Project: dienstverlening rondom TFS
Organisatie: Océ, a Canon company 
Branche: Productie, techniek
Producten/diensten: Team Foundation Server, advies, training, support