ReferentiesBusiness SolutionsKwabo gaat naar de Cloud

Kwabo gaat naar de Cloud

KWABO

Kwabo maakt gebruik van Microsoft Dynamics Nav voor de optimalisatie van het logistieke en financiële proces én ook de productieplanning en registratie. Door de automatisering naar de Cloud te verplaatsen kan Kwabo zich nog beter op haar core business richten.

Naar de Cloud

Kwabo - gevestigd in Volendam - is een gespecialiseerde importeur en groothandel voor de afbouw. Reeds meerdere jaren wordt gebruik gemaakt van Microsoft Dynamics NAV om de financiële, logistieke en productie processen te kunnen ondersteunen. De organisatie groeit ondertussen gestaag door en beschikt inmiddels over eigen productie faciliteiten in Duitsland en Vietnam. Om de groei verder vorm te kunnen geven werd de IT strategie ook onder de loep genomen. Flexibiliteit en schaalbaarheid stonden centraal. Daarnaast bestond de wens om intern IT en systeembeheer tot een minimum te beperken zodat de organisatie zich volledig op de business kon gaan focussen. Om de markt en klanten nog beter en gerichter te kunnen benaderen werd gekozen voor de nieuwe CRM oplossing van Microsoft. Uiteraard in de Cloud. Op hetzelfde moment is ervoor gekozen om de bestaande IT systemen – waaronder een exchange server – naar de cloud te brengen. Als vanzelfsprekend kwam Office 365 als beste oplossing naar voren, omdat hiermee zowel de exchange server maar ook file servers naar de cloud konden worden verhuisd. Bovendien kent Office365 een integratie met CRM waardoor het voordeel nog verder toenam.

Jarenlange samenwerking

Delta-N kent al een jarenlange samenwerking met Kwabo en is ook voor dit traject gekozen als partner om de implementatie te verzorgen. Inmiddels draait zowel Office365 als Dynamics CRM Online. Daarmee houden de plannen van Kwabo niet op; inmiddels is een herimplementatie gestart van Microsoft Dynamics NAV, waarbij m.n. het productie proces verder zal worden geoptimaliseerd. Uiteraard wordt ook MS Dynamics NAV in de cloud geplaatst.

Een Alwetend Brein

 

Project: Implementatie Cloud oplossingen
Organisatie: Kwabo
Branche: Groothandel
Producten/diensten: Installatie, implementatie en support, Microsoft Dynamics NAV, Dynamics CRM Online, Office 365