ReferentiesCloud SolutionsDe ZorgSpecialist verbetert communicatie met moderne SharePoint omgeving

De ZorgSpecialist moderniseert SharePoint omgeving

Zorgspecialist - Moderne SharePoint omgeving

Om de communicatie richting het uitvoerend zorgpersoneel te verbeteren wilde De ZorgSpecialist het bestaande portaal vervangen. Met behulp van Delta-N is er op basis van een moderne SharePoint omgeving een nieuw portaal neergezet dat toegankelijk is voor alle medewerkers.

Communicatie richting zorgpersoneel

Als thuiszorgorganisatie in Kennemerland levert De ZorgSpecialist alle vormen van zorg bij cliënten thuis, of op andere plaatsen waar hulp gewenst is. Voor de communicatie richting de kantoormedewerkers werd gebruik gemaakt van een SharePoint portaal. Er was echter behoefte aan vernieuwing aangezien de omgeving gebaseerd was op de verouderde klassieke versie van SharePoint. Daarnaast wilde De ZorgSpecialist het gebruik uitbreiden naar het uitvoerend zorgpersoneel. Voor advies om tot een optimale inrichting van een moderne SharePoint omgeving te komen is Delta-N ingeschakeld.

Soepele overgang

Er is gestart met een assessment van de huidige omgeving en een inventarisatie van de wensen en eisen. Op basis hiervan is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe omgeving, inclusief een stappenplan voor de realisatie. Vervolgens heeft Delta-N de nieuwe omgeving ingericht op basis van Microsoft Best Practices en de livegang begeleid. Door de rollen en rechten opnieuw in te richten is een beheersbare omgeving gecreëerd.
Om te zorgen voor een soepele overgang naar de nieuwe omgeving is De ZorgSpecialist daarin begeleid. Tot slot is er aandacht geweest voor een gedegen overdracht naar de huidige beheerpartij van De ZorgSpecialist.

 


"Dankzij de expertise van Delta-N hebben wij nu een modern en toegankelijk platform waarop ons volledige personeel is aangesloten. Door de mogelijkheden binnen SharePoint optimaal te benutten zijn knelpunten uit onze oude inrichting verholpen en is een overzichtelijke en goed beheersbare omgeving gerealiseerd. Delta-N heeft dit in een kort tijdsbestek weten uit te voeren én met de nodige transparantie richting onze it beheerpartner. Bij een toekomstige vraag om expertise op het gebied van SharePoint of Office 365 kloppen wij zeker weer bij hen aan."

- Jens Jansma -  Manager ICT & Projecten -


Het resultaat

De ZorgSpecialist beschikt nu over een moderne SharePoint Online omgeving die wordt ingezet als intranet, voor nieuwsvoorziening en voor documentbeheer. Het nieuwe portaal is niet meer alleen gericht op het kantoorpersoneel, maar ook toegankelijk voor alle zorgmedewerkers. Het zorgpersoneel zal hierbij vooral gebruik maken van de SharePoint App.

Project: Modernisering SharePoint omgeving
Organisatie: De ZorgSpecialist
Branche: Zorg
Producten/diensten: SharePoint Online