ReferentiesCloud SolutionsTransitie naar een moderne werkplek

DB+ kiest moderne werkplek op basis van Microsoft 365

DB+ meer dan telecom

Om de medewerkers optimaal te faciliteren in hun werkzaamheden heeft DB+ besloten de stap naar de Cloud te zetten. Delta-N heeft DB+ begeleidt in deze transitie naar een Moderne werkplek.

Transitie naar een moderne werkplek

DB+ adviseert haar klanten over moderne en geïntegreerde telecomoplossingen. De eigen on-premise ICT omgeving was echter toe aan vernieuwing. Er is daarom voor gekozen om de stap te zetten naar een volledig geïntegreerde werkplek op basis van Microsoft 365. Delta-N heeft de transitie van DB+ naar een moderne werkplek begeleid.

Roadmap naar een moderne werkplek

Om de best passende oplossing voor de stap naar de cloud te kunnen bepalen, is er eerst een assessment uitgevoerd. Vervolgens is het project stapsgewijs opgepakt. Er is gestart met een migratie van alle e-mail naar de Cloud. Vervolgens is een Moderne Device Management omgeving gerealiseerd op basis van Windows 10 en Intune. Hierdoor heeft DB+ de mogelijkheid om hun laptops op een moderne, veilige en toekomstbestendige wijze te beheren.


“Dankzij onze nieuwe moderne werkplek, kunnen de medewerkers nu efficiënter samenwerken en informatie delen. En daar profiteren uiteindelijk de klanten van.”

- Marcel Jansen, Operationeel directeur DB+ -


Om het veilig samenwerken in en met documenten vanaf iedere locatie mogelijk te maken, zijn OneDrive en SharePoint Online ingericht en zijn de documenten vanaf de filseshare naar SharePoint gemigreerd. Tevens is er op basis van SharePoint een intranetportaal gerealiseerd wat voorziet in nieuws en als oplossing voor het gestructureerd opslaan en borgen van alle klantdocumenten.

DB+Om de medewerkers zo slim en efficiënt mogelijk met de nieuwe omgeving te laten werken, heeft Delta-N ook een adoptietraject begeleidt waarbij verschillende mensen binnen de organisatie getraind zijn.

Klaar voor de toekomst

Het resultaat van de transitie naar Microsoft 365 is dat DB+ nu beschikt over een moderne toekomstbestendige werkplek. Een werkplek in de cloud die eenvoudig te beheren is en medewerkers altijd en overal veilig toegang tot e-mail, documenten en data biedt. Hierdoor kunnen de medewerkers efficiënter samenwerken en informatie delen. En daar profiteren uiteindelijk de klanten van.