ReferentiesDevelopmentCBZ automatiseert proces rondom verzuimbezoeken

CBZ automatiseert proces rondom verzuimbezoeken

Het proces rondom het aanvragen van verzuimbezoeken en de terugkoppeling van rapporteurs is behoorlijk arbeids- en papierintensief. Reden voor CBZ om dit te automatiseren via de ontwikkeling van het klantportaal CBZelf. Om het voor gebruikers nog eenvoudiger te maken is CBZelf vervolgens gekoppeld aan het door de doelgroep veelgebruikte VerzuimSignaal. Beide projecten zijn gerealiseerd door Delta-N.

CBZelf: klantportaal voor aanvragen verzuimbezoek

CBZ automatiseert proces rondom verzuimbezoekenCBZ is een ervaren en professionele organisatie met de ambitie om het werkgeluk in Nederland te vergroten. Dit doen zij door oplossingen te bieden om verzuim te voorkomen en mensen bewust te maken van hun (verzuim)gedrag.

Om een klantportaal voor werkgevers en gespecialiseerde verzuim-tussenpartijen te ontwikkelen heeft CBZ Delta-N ingeschakeld. Het doel van dit systeem, CBZelf,  is om het proces rondom het aanvragen van verzuimbezoeken en het terugkoppelen van de bevindingen van de rapporteurs te automatiseren. Het systeem wordt gebruikt door zowel klanten als de klantenservice van CBZ. De werkzaamheden die er onder andere mee kunnen worden uitgevoerd zijn het aanvragen, aanpassen en inplannen van verzuimbezoeken en het invoeren en genereren van rapportages. Het beheren van klantgegevens en draaien van managementrapportages zijn onderdeel van de backend van het systeem.

 


“Het spreekt voor zich dat de koppeling de gebruikers
grote voordelen oplevert, zoals extra gebruiksgemak en
de besparing van kostbare tijd!”

- Eric Emmen, Directeur CBZ -


Er zijn diverse technieken en patterns gebruikt en er is unit testing toegepast om kwaliteit te borgen en de applicatie onderhoudbaar te houden. Het klantportaal CBZelf is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met CBZ Verzuimbezoeken. Er is ontwikkeld volgens het Scrum framework, waarbij de volledige functionaliteit van TFS (source control, automatic builds, work item management en test management) is benut. CBZ automatiseert proces rondom verzuimbezoeken.

Koppeling met VerzuimSignaal

De doelgroep, die bestaat uit o.a. gecertificeerde arbodiensten, verzuimdienstverleners, werkgevers, verzekeraars en bedrijfsartsengroepen, maakt naast CBZelf veelal ook gebruik van het verzuimvolgsysteem VerzuimSignaal. Omdat deze systemen deels van dezelfde gegevens gebruik maken zou een koppeling grote gebruikersvoordel en opleveren. Op verzoek van CBZ heeft Delta-N daarom een koppeling tussen CBZelf en VerzuimSignaal gerealiseerd.

CBZelf klantportaal

Eric Emmen, Directeur van CBZ, is zeer tevreden met het resultaat. “Wij bieden de koppeling als extra service gratis aan onze klanten. Hierdoor kunnen zij nu rechtstreeks vanuit VerzuimSignaal verzuimbezoeken aanvragen bij CBZ. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak en besparing van kostbare tijd.

De voordelen voor de eindgebruikers

- Er hoeven bij het aanvragen van een verzuimbezoek geen dubbele gegevens meer ingevoerd te worden. Met één muisklik worden alle bekende gegevens vanuit VerzuimSignaal in het aanvraagformulier van CBZelf ingevuld.
- Het aanvraagformulier is (indien nodig) te wijzigen of aan te vullen.
- Het aanvraagformulier is direct vanuit VerzuimSignaal te versturen.
- Iedere statuswijziging van het verzuimbezoek is zichtbaar in VerzuimSignaal.
- Zowel de aanvraag als de rapportage worden in VerzuimSignaal ontvangen en opgeslagen.

Bij de ontwikkeling van het klantportaal CBZelf zijn diverse technieken en patterns gebruikt. Daarnaast is er unit testing toegepast om kwaliteit te borgen en de applicatie onderhoudbaar te houden. Er is in nauwe samenwerking met CBZ ontwikkeld volgens het Scrum framework, waarbij de volledige functionaliteit van Azure DevOps is benut (source control, automatic builds, work item management en test management). Daarnaast verzorgt Delta-het applicatie onderhoud van het klantportaal en de koppeling.

Project: Ontwikkeling klantportaal CBZelf
Organisatie: CBZ
Branche: Zakelijke dienstverlening
Producten/diensten: Azure DevOps, diverse ontwikkeltechnieken en patterns, Scrum