ReferentiesDevOpsCareConnections – Application Insights

CareConnections - Application Insights

CareConnections ZorgAppDankzij Azure Application Insights heeft CareConnections beter inzicht gekregen in het gebruik van hun Zorgapp.

Betere zorg dankzij technologie

CareConnections is een organisatie in de Zorg en heeft als doel om, door middel van technologie, de Zorg beter te maken. Met de ontwikkelde Zorgapp wordt het dagelijkse werk van de zorgmedewerker eenvoudiger en leuker gemaakt en is er meer tijd voor de cliënt. Zo ondersteunt CareConnections 45 organisaties met 8500 zorgmedewerkers. De Zorgapp is beschikbaar voor iOs, Android en Windows.

Application Insights

Om inzicht te krijgen in het gebruik van de Zorgapp heeft CareConnections Delta-N gevraagd om Azure Application Insights in te richten. Application Insights is een Azure Service waarmee u de prestaties van uw livewebtoepassing kunt controleren. Het geeft inzicht in hoe u app presteert en hoe deze gebruikt wordt.


“Op basis van Azure Application Insights en Power BI heeft Delta-N dashboards en rapportages ingericht, die ons op eenvoudige wijze bij de bedrijfsvoering ondersteunen.“

- Product Owner -


Naast de technische monitoring van de app en de ondersteunende services wilde CareConnections ook in een aantal commerciële vraagstukken inzicht krijgen. Bijvoorbeeld hoe het licentie gebruik over de afgelopen maand is en welke modules door de klant slecht of nauwelijks gebruikt worden. Zo wil CareConnections actief met de klant in gesprek komen om de zorgmedewerker de beste ondersteuning te geven.

Project: Inrichten Azure Application Insights
Organisatie: CareConnections
Branche: ICT, toeleverancier zorg
Producten/diensten: Azure, Application Insights