ReferentiesDevOpsActo – Inrichting Work Item Management en Build customization

Acto - Inrichting Work Item Management en Build customization

Acto

Acto maakt al jaren gebruik van Team Foundation Server (TFS) om de Source code te beheren. Met de komst van Team Foundation Server 2013 wilde Acto een stap zetten met het verder professionaliseren van hun ontwikkelomgeving en het verder in gebruik nemen van de Team Foundation Server functionaliteit.
Acto Informatisering levert een compleet ERP informatiesysteem voor de bouwbranche, infra/GWW-branche en installatiebranche.

 

Steven Boelens – Lead Software Developer: "Door de samenwerking met Delta-N hebben wij in korte tijd een sterke  verbreding bereikt van de toepassing van TFS en hebben we alsmede een sterke verdieping van onze TFS kennis gekregen."

Work Item Management

Delta-N heeft geadviseerd bij de juiste inrichting van hun Team Foundation Server als het gaat om Work Item Management. Beslissingen over hoe om te gaan met verschillende teams, sprint lengtes en deelgebieden zijn hier besproken. Daarna is een nieuw project gemaakt en zijn door middel van een Delta-N maatwerk tool alle work items gemigreerd naar het nieuw ingerichte project.

Continuous Integration

Naast de work item aanpassingen wilde Acto stappen zetten op het gebied van Continuous Integration. Door middel van een customized build proces heeft Delta-N er voor gezorgd dat code gebouwd wordt, NuGet packages worden gemaakt, versioning wordt toegepast en de diverse subonderdelen worden gepubliceerd naar een interne NuGet repository.

De aanpassingen aan TFS zorgen voor een beter inzicht in het Scrum proces en het werk dat gepland staat op de Product Backlog. De automatisering van het build proces heeft geleid tot een enorme efficiency verbetering omdat veel handmatig werk nu door de build server wordt gedaan. Hierdoor is ook de kans op fouten aanzienlijk verminderd.

Project: Inrichting Work Item Management en Build customization
Organisatie: Acto Informatisering
Branche: ICT
Producten/diensten: Team Foundation Server 2013, work item migratie, customized build proces