Professional Scrum Product Owner™ Training

Professional Scrum Product Owner™ Training

Product Owners hebben begrip nodig van alle zaken die waarde toevoegen aan hun producten. De Professional Scrum Product Owner training helpt deze kennis te ontwikkelen, van stakeholder management tot release planning en delivery. Het doel is om producten met de juiste functionaliteit zo snel als nodig -en mogelijk- op te kunnen leveren. De stappen om dit te bereiken komen in detail aan bod. De Professional Scrum Product Owner training (PSPO) is een interactive training met instructie, afgewisseld met groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen.

Scrum Product Owner Training

De certified Professional Scrum Product Owner training leert mensen hoe de Return On Investment te maximaliseren en de Total Cost Of Ownership te optimaliseren van hun software producten en systemen. Professional Product Owners hebben begrip nodig van alle zaken die waarde toevoegen aan hun producten. De Scrum Product Owner training helpt de studenten deze kennis te ontwikkelen, van stakeholder management tot release planning en delivery. Bekijk hier enkele reacties van deelnemers.

Certified Scrum training van Scrum.org

Professional Scrum Product Owner I is een officiële certified Scrum training van scrum.org en wordt aangeboden in samenwerking met AgiliX. De training wordt verzorgd door Cesario Ramos, de eerste Professional Scrum Trainer in Nederland. Na afloop van de training ben je in staat om het online examen bij Scrum.org succesvol af te leggen, waarna je jezelf certified Professional Scrum Product Owner mag noemen. Het online examen PSPO I zit bij de prijs inbegrepen.

Training: Professional Scrum Product Owner Training (PSPO)
Locatie: Den Haag / Utrecht
Duur: 2 dagen (9:00 - 17:00 uur)
Kosten: Zie website Agilix voor actuele data en kosten
Doelgroep: Product Owners, Product Managers
Benodigde voorkennis: algemene kennis van product management
Datum: Neem contact op voor actuele trainingsdata
Deelnemers: minimaal 8 personen

Trainingsdata

Omschrijving training

​Professional Scrum Product Owner Training (PSPO)

Data

n.t.b.

Vroegboekkorting tot

Locatie

Trainer

Status

Inhoud van de training

De Professional Scrum Product Owner training is een interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen mag, en wordt zelfs aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Waar nodig gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Onderwerpen Scrum Product Owner Training

Tijdens de PSPO worden de volgende onderwerpen behandeld:
Agile Product Management - De Product Owner verenigt taken en verantwoordelijkheden die in traditioneel project/product management vaak verdeeld zijn over meerdere personen. De Product Owner geeft aan waar de waarde ligt en wijst de weg naar de business doelstellingen. In dit deel ervaar je het verschil tussen Agile product management en traditioneel project en product management.
Value Driven Development - Als Product Owner wil je de meest waardevolle functionaliteit ontwikkelen tegen het laagste risico. De Scrum Product Owner maximaliseert waarde creatie van het product of dienst door frequente validatie van assumpties. Hoe kun je waarde definiëren en een strategie ontwikkelen om waarde creatie te meten? Hoe kun je aannamen zo snel mogelijk valideren en risico’s minimaliseren? In deze sectie ervaar je hoe waarde te definiëren en deze te koppelen aan klant wensen waarmee je de meeste waardevolle functionaliteit kunt ontwikkelen.
De Scrum Product Owner - Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het balanceren van prioriteiten van verschillende klanten, de markt en hun business. En dat allemaal in een veranderende omgeving. Daarnaast organiseert en prioriteert de Product Owner de interne belangen. Van architectuur en financiële performance tot strategisch alignment. In dit deel bespreken we uitgebreid de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Product Owner. Ook komt het Scrum raamwerk in detail aan bod.
Planning Releases - Het managen van de product backlog is een van de belangrijkste taken van de Product Owner. Hoe stel je een release plan op? Hoe neem je de strategie mee? En op welke manier detailleer je requirements? We bespreken release strategieën, technieken voor prioritering en hoe je met release planning de waarde creatie van je product kunt optimaliseren.

Professional Scrum Product Owner Advanced

De tweedaagse cursus Professional Product Owner – Advanced (PSPO-A) richt zich op het helpen van ervaren Product Owners bij het vergroten van hun vermogen om een solide visie op te stellen, hun hypothesen te valideren en uiteindelijk meer waarde te leveren aan hun belanghebbenden. De PSPO-A-cursus is bedoeld voor Product Owners die hun kennis en vaardigheden willen vergroten. Kijk voor meer informatie over deze training op de website van onze partner Agilix.

Andere Professional Scrum Trainingen

Wij verzorgen ook de andere officiële Scrum Trainingen van Scrum.org. Click op onderstaande logo's voor meer informatie.

In-house en maatwerk Scrum trainingen

Naast open Scrum trainingen kunnen wij ook in-house Professional trainingen en Scrum workshops verzorgen. Daarnaast ontwikkelen we ook in-house trainingen en cursussen op maat. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact met ons op via 085 - 487 52 00.

Blijf volledig op de hoogte