Joost Voskuil

DevOps Consultant

Daarom Delta-N

Ik heb voor Delta-N gekozen om verschillende redenen. De eerste reden is dat ik altijd al een goede basis en voorliefde heb gehad voor Microsoft technologie. Omdat de technologische basis goed is, kon ik me meer richten op de proces- en menskant die essentieel zijn voor de DevOps way of working.

De tweede reden – die meer te maken heeft met waarom ik DevOps consultant ben geworden – is omdat ik ook een voorliefde heb op het gebied van kwaliteit. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken als tester. Toen leerde wij – als testers – dat je de vaandeldrager bent van kwaliteit. Mijn afstuderen ging destijds hierover. Met de opkomst van de agile-methodiek werd de verantwoordelijkheid voor kwaliteit breder en kwam deze bij het hele team te liggen. Maar ook dit klopt volgens mijn overtuigingen niet. Het is de organisatie die de kwaliteit bepaald en of er aandacht is voor zowel de technische kwaliteit (code) als business kwaliteit (lossen we het probleem op). Als tester had ik niet de mogelijkheid om de organisaties mee te nemen in deze gedachte. Als DevOps consultant wel.

Daarom Delta-N
Leuk bij Delta-N

Het leukste aan mijn baan vind ik…

De diversiteit. Als ik een dagboek zou bijhouden van een gemiddelde werkdag, dan valt mij vooral op hoeveel ik moet schakelen. En stiekem vind ik dat leuk. Op het ene moment ben je in de code aan het kijken waarom de unit testen van een applicatie niet werkt. Het volgende moment help je een team om sneller feedback te krijgen door hun pipelines te optimaliseren. Daarna praat je met de CISO om zijn beleid om te zetten naar concrete acties als het gaat om security testing. Vervolgens assisteer je een ontwikkelteam en de business met value stream mapping, en trek je de conclusie dat acceptatietesten de bottleneck is en dat we deze de duur van deze periode moeten verkorten.

Kortom: het werk als DevOps Consultant is divers; techniek, tools, mensen en processen komen allen samen. “Never a dull moment.”

Mijn mooiste mijlpaal

Mijn mooiste mijlpaal is eigenlijk mijn gehele carrière. Soms lijkt het niet zo doordat ik mij kritisch kan uitlaten, maar eigenlijk ben ik heel blij met wat ik heb bereikt. Veel mensen weten niet dat ik vroeger zowel op een lomschool heb gezeten als een schooldrop-out was.

Als klein jongetje had ik wat sociale problemen en kon op de basisschool niet goed meekomen. Mijn ouders hebben toen de beslissing genomen om mij op een speciale school te zetten. Dit heeft mij goed gedaan. Het nadeel was wel dat ik deze school op ivbo-niveau verliet. Een tussenjaar bracht mij op mavo-niveau.

Na de mavo wist ik niet meer wat ik wilde doen en ging ik aan de slag als systeembeheerder in het MKB. Het bedrijf waar ik werkte ging failliet en ik kwam op straat. Niemand die een ongeschoold jongetje wilde aannemen. Toen ben ik in de avonden havo gaan doen, gevolgd met de deeltijd hbo-opleiding hogere informatica. Ondanks een paar omwegen heb ik mijn doel bereikt. Dat ik nu mij kan meten met onze DevOps collega’s maakt mij trots.

Mijlpaal

Bekijk onze vacatures!

Vacatures

Blijf volledig op de hoogte