Fokko Veegens

DevOps Consultant

Daarom Delta-N

In 2010 ben ik bij Delta-N in dienst gekomen. Aanvankelijk als Senior Developer, maar al snel zijn wij een DevOps unit gestart. Hier maak ik nu nog steeds met veel plezier onderdeel van uit. Delta-N biedt mij doorgroeimogelijkheden en de ruimte om hier zelf het initiatief in te nemen. Daarnaast is er de ruimte voor mij en mijn collega's om te bouwen aan onze DevOps unit en om te werken aan leuke projecten, zoals een racebaan!

Daarom Delta-N
Leuk bij Delta-N

Het leukste aan mijn baan vind ik…

De grote verscheidenheid aan klanten en projecten binnen DevOps consultancy. Consultancy houdt in dat je voornamelijk bezig bent met adviseren. Deze term is in onze dagelijkse werkzaamheden soms wat misleidend, omdat we naast adviseren/coachen ook wel veel implementeren/meedraaien. We zijn voornamelijk bezig met alle processen rondom het voortbrengen van een softwareproduct. Of dat nou Agile coaching is, of het nemen van een leidende rol in een Continuous Delivery traject dat maakt niet uit. Binnen ons team hebben we mensen met verschillende expertises en we proberen dan ook de juiste persoon op de juiste klus te krijgen.

Mijn mooiste mijlpaal

Om één specifieke mijlpaal te noemen vind ik lastig. Momenteel werk ik aan een project bij een semi-overheid organisatie die zich bezighoudt met de automatisering van de Sociale Diensten van de 4 grote Nederlandse gemeentes. Samen met een team daar proberen we de handmatige processen te automatiseren. Dat betekent voornamelijk een hoop bemiddeling tussen de verschillende organisatieonderdelen. Naast dit project ben ik namens Delta-N gastdocent aan de Haagse Hogeschool. We verzorgen daar een studieblok op gebied van DevOps. De studenten voeren daarnaast ook een practicum in groepsverband uit. Dat practicum begeleiden wij zowel op technisch als ook op procesgebied. Dit is een hele leuke afwisseling en een mooie kans om mijn spreekvaardigheden te verbeteren!

Ook buiten kantoortijd heb ik veel dingen die ik leuk vind om te doen. Ik ben vader van een dochter van 2. Naast fanatiek water- en wintersporter (zeilen, skiën, snowboarden) heb ik ook een klassieke Mini staan (uit 1979) waar ik zelf aan sleutel en ermee naar Engeland rij.

Mijlpaal

Bekijk onze vacatures!

Vacatures

Blijf volledig op de hoogte