Cloud SolutionsOneDrive voor Bedrijven Client app

OneDrive voor Bedrijven Client app

OneDrive voor bedrijven

Voor een makkelijke synchronisatie tussen omgevingen is de OneDrive Synchronisatie Client beschikbaar. Dit is niet alleen beperkt tot het synchroniseren van een OneDrive omgeving. De OneDrive voor Bedrijven Client app is ook in staat om te synchroniseren met SharePoint documentbibliotheken en met documentbibliotheken van Office 365 Groups (en daarmee dus ook met Teams).

Bij de OneDrive synchronisatie app zijn er ook mogelijkheden vanuit het beheer.

Vanuit de Office 365 beheerportaal wordt bepaald vanaf welke pc's mag worden gesynchroniseerd  zodat bestanden niet op privé-apparaten worden opgeslagen. Daarbij kan de synchronisatie van bepaalde bestandstypen worden voorkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk de synchronisatie van grote bestanden (.mp4 en dergelijke) tegen te gaan om zo het netwerk te ontlasten.

Een handige feature voor de eindgebruiker is het selecteren van specifieke folders die werkelijk relevant zijn voor offline gebruik zodat niet alle bestanden worden gesynchroniseerd.

Met de OneDrive sync app kunnen verder de bestanden van Office 365 groepen en Teams worden gesynchroniseerd. Dat geldt ook de bestanden van SharePoint sites. Ook hier geldt weer dat de gebruiker kan kiezen welke mappen mogen worden meegenomen in de synchronisatie.

Het toevoegen van een nieuwe locatie om te synchroniseren vindt plaats door vanuit de documentbibliotheek op de Sync knop te drukken. Hierdoor wordt de OneDrive synchronisatie app gestart en kan de eindgebruiker ook instellen naar welke locatie op de PC de bestanden moeten worden gesynchroniseerd. Hierbij wordt in de bestandsverkenner een koppeling aangemaakt.

In bovenstaande afbeelding een koppeling naar een SharePoint of Office 365 Groups documentbibliotheek.

De nieuwe app wordt standaard meegeleverd in Windows 10. Afhankelijk van de updates in Windows 10 wordt bepaald welke versie van de OneDrive synchronisatie app beschikbaar is.

De laatste versie (ook voor Windows 7 en 8.x) kan worden gedownload vanaf deze link.