Office 365 voor het onderwijs

Office 365 voor het OnderwijsOffice 365 voor het onderwijs combineert de vertrouwde Office-programma’s met online versies van de communicatie- en samenwerkingsservices van Microsoft, zoals Microsoft Teams, PowerApps en SharePoint. Office 365 voor het onderwijs is eenvoudig in gebruik en beheer en biedt de beveiliging en gegarandeerde betrouwbaarheid die u van Microsoft mag verwachten.

Office 365 is de oplossing van Microsoft waarmee u vanaf iedere locatie veilig toegang hebt e-mail en agenda’s, Office Web Apps, chatberichten, vergaderingen en bestandsdeling. Met Office 365 for Education is er een abonnement speciaal voor onderwijsinstellingen. Scholen kunnen hier veelal gratis gebruik van maken waardoor ze veel tijd en geld kunnen besparen, terwijl de productiviteit van leerlingen en medewerkers toeneemt.

Voordelen van Office 365 voor onderwijsorganisaties

Binnen het onderwijs waar steeds minder gebruik gemaakt wordt van vaste leer- en werkplekken en samenwerken en kennis delen centraal staat biedt Office 365 grote voordelen. Hieronder enkele voordelen van Office 365 voor onderwijsorganisaties.

Altijd en overal leren

Office 365 biedt gebruikers de mogelijkheid online of offline te werken via Office-programma’s op een pc, Mac, tablet of smartphone. Ook wanneer leerlingen of docenten niet op de campus zijn, hebben ze met de Outlook Web App toegang tot e-mail en agenda’s. Daarnaast kunnen opdrachten bekeken en bewerkt worden met Office Web Apps en gedeeld worden via een samenwerkingsomgeving op basis van SharePoint Online. Via Teams zijn onlinelessen te volgen en staan leerlingen altijd in contact met mede-leerlingen en docenten.

Minimale leercurve

Office 365 biedt docenten, studenten en medewerkers de mogelijkheid direct productief te zijn doordat het gebruikers de vertrouwde Office programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint biedt. De functies van Office die zijn geïntegreerd met Office 365 en werken zonder ingewikkelde installatie of configuratie. Microsoft biedt een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% met financiële garantie, waardoor uw e-mail, documenten en services altijd beschikbaar zijn wanneer u ze nodig hebt.

Meer controle over IT

Verminder de tijd en moeite die het beheren van e-mail- en samenwerkingsservers u kost via de beheerdersinterface van Office 365. Dankzij toegangsbeheer op basis van rollen kan IT-personeel de autoriteit voor bepaalde beheerderstaken naar anderen delegeren. Het Office 365-portal voor de servicestatus en RSS-feeds bieden actuele informatie over de beschikbaarheid van services.

24/7 ondersteuning

Microsoft biedt wereldwijde 24/7 ondersteuning voor bepaalde Office 365-abonnementen. Servicebeheerders kunnen op elk moment ondersteuningsaanvragen verzenden of contact opnemen met een van de ondersteuningscentra over de hele wereld.

Benut de mogelijkheden van Office 365

Onderwijsinstellingen kunnen veelal gratis gebruik maken van de mogelijkheden die Office 365 biedt. Om de mogelijkheden optimaal te benutten is het noodzakelijk om de inrichting aan te laten sluiten bij uw ICT omgeving. Onze Office 365 specialisten kunnen u ondersteunen bij de inzet van Office 365 voor een digitale leeromgeving en het digitaliseren van formulieren om zo de kosten te besparen op papier en de ondersteunende afdelingen van de onderwijsinstelling te ontlasten.

Meer weten over de inzet van Office 365 uw onderwijsinstelling? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf volledig op de hoogte