Office 365 voor het onderwijs

Office 365 voor het OnderwijsOffice 365 voor het onderwijs combineert de vertrouwde Office-programma’s met online versies van de communicatie- en samenwerkingsservices van Microsoft, zoals Microsoft Teams, PowerApps en SharePoint. Office 365 voor het onderwijs is eenvoudig in gebruik en beheer en biedt de beveiliging en gegarandeerde betrouwbaarheid die je van Microsoft mag verwachten.

Office 365 is de oplossing van Microsoft waarmee je vanaf iedere locatie veilig toegang hebt e-mail en agenda's, Office Web Apps, chatberichten, vergaderingen en bestandsdeling. Met Office 365 for Education is er een abonnement speciaal voor onderwijsinstellingen. Scholen kunnen hier veelal gratis gebruik van maken waardoor ze veel tijd en geld kunnen besparen, terwijl de productiviteit van leerlingen en medewerkers toeneemt.

Voordelen van Office 365 voor onderwijsorganisaties

Binnen het onderwijs waar steeds minder gebruik gemaakt wordt van vaste leer- en werkplekken en samenwerken en kennis delen centraal staat biedt Office 365 grote voordelen. Hieronder enkele voordelen van Office 365 voor onderwijsorganisaties.

Altijd en overal leren

Met Office 365 hebben medewerkers en leerlingen altijd en vanaf iedere locatie toegang tot documenten, e-mail en agenda’s. Via Teams zijn onlinelessen te volgen en staan leerlingen altijd in contact met mede-leerlingen en docenten.

Minimale leercurve

Office 365 biedt docenten, studenten en medewerkers de mogelijkheid direct productief te zijn doordat het gebruikers de vertrouwde Office programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint biedt. De functies van Office die zijn geïntegreerd met Office 365 en werken zonder ingewikkelde installatie of configuratie.

Meer controle over IT

Verminder de tijd en moeite die het beheren van e-mail- en samenwerkingsservers je kost via de beheerdersinterface van O5 ffice 365. Dankzij toegangsbeheer op basis van rollen kan IT-personeel de autoriteit voor bepaalde beheerderstaken naar anderen delegeren.

24/7 beschikbaar

Microsoft biedt een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% met financiële garantie, waardoor jouw e-mail, documenten en services altijd beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Daarbij zijn de ondersteuningscentra van Microsoft 24 uur per dag bereikbaar voor servicebeheerders.

Samenwerken met Microsoft Teams

Microsoft Teams is hét samenwerkingsplatform, zowel voor de communicatie met collega’s als voor de interactie met studenten. Of het nou gaat om lesgeven op afstand, samenwerken met collegás, de interactie tussen studenten of bellen. Met Teams is het allemaal mogelijk.

Intranetportaal op basis van SharePoint Online

SharePointOm een effectieve communicatie en samenwerking te ondersteunen is een centraal informatieportaal onmisbaar. Met een online omgeving waar medewerkers eenvoudig en veilig informatie kunnen vinden, vastleggen en delen kan veel tijd bespaard worden en wordt de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie vergroot. Door andere applicaties te koppelen ontstaat een centraal portaal waarmee je jouw medewerkers een ideaal startpunt biedt voor een productieve werkdag. Lees hier meer over een intranetportaal voor onderwijsorganisaties.

Processen automatiseren

Binnen Office 365 zijn met Power Apps en Power Automate ook handige tools beschikbaar om eenvoudig processen te automatiseren. Er is snel veel efficiencywnist te behalen door aanvraagprocessen zoals het aanvragen van verlof en het proces rond het in dienst treden van nieuwe medewerkers te automatiseren. Lees hier hoe Scholengroep Nieuws Zuid procesautomatisering inzet.

Benut de mogelijkheden van Office 365

Onderwijsinstellingen kunnen veelal gratis gebruik maken van de mogelijkheden die Office 365 biedt. Om de mogelijkheden optimaal te benutten is het noodzakelijk om de inrichting aan te laten sluiten bij jouw ICT omgeving en voldoende aandacht aan adoptie te besteden. Onze Office 365 specialisten kunnen je ondersteunen bij de inzet van Office 365 voor een digitale leeromgeving en het digitaliseren van formulieren om zo de kosten te besparen op papier en de ondersteunende afdelingen van de onderwijsinstelling te ontlasten.

Meer weten over de inzet van Office 365 voor jouw onderwijsinstelling? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Blijf volledig op de hoogte