NieuwsDelta-NThuiswerken, hoe werkt dat?

Nu de Overheid ingrijpende maatregelen heeft genomen naar aanleiding van de uitbraak van het Corona virus, moeten veel mensen vanuit huis gaan werken. Bent u hier als organisatie wel op voorbereid?

Thuiswerktechnologie

De technologie is beschikbaar om (samen)werken vanaf iedere locatie en vanaf ieder device te ondersteunen. Microsoft Teams is hier een goed voorbeeld van. Teams is het samenwerkingsplatform binnen Office 365 waarmee u kunt chatten, bellen, vergaderen en bestanden kunt delen.

Teams tijdelijk gratis

Werkt u reeds met Office 365, dan beschikt u automatisch over Teams. Werkt u nog niet met Teams, dan kunt u hier nu tijdelijk gratis over beschikken! Microsoft heeft vanwege de Corona uitbraak besloten om Teams de komende 6 maanden gratis ter beschikking te stellen voor iedere organisatie. U kunt gebruik maken van dit aanbod via een Microsoft partner. Neem voor meer informatie met ons op.

Snel starten met Teams

Maakt u binnen uw organisatie nog geen (volledig) gebruik van de mogelijkheden van Microsoft Teams? Dan is dit het moment om Teams versneld beschikbaar te stellen aan medewerkers zodat zij eenvoudig vanuit huis kunnen (samen) werken.

Bij de introductie van een nieuwe tool en daarmee een nieuwe manier van werken is het wel belangrijk dat u uw medewerkers hierbij ondersteunt. Communicatie is hierbij heel essentieel. Dat is nu alles op afstand moet niet anders. Leg uit wat er verandert, wat medewerkers eraan hebben en hoe ze de tool gebruiken. Zorg ook dat ze ergens terecht kunnen bij vragen. Download hier de handleiding: Snel aan de slag met Teams.

Online vergaderen

Een eenvoudig in gebruik te nemen functionaliteit van Teams is de mogelijkheid online te vergaderen. Medewerkers kunnen eenvoudig een Teams meeting starten of inplannen vanuit hun agenda. Met de automatisch gegenereerde Teams-link heeft iedere genodigde vervolgens toegang tot de online vergaderomgeving. Inclusief de mogelijkheden tot praten, chatten, scherm delen en bestanden delen. Dit werkt op ieder device en voor zowel interne afspraken als meetings met externen. Hierdoor kunt u ook in deze tijden zonder productiviteitsverlies blijven (samen)werken.

Webinar ‘Snel thuis in Teams’

Webinar Snel thuis in TeamsAls expert op het gebied van remote werken stellen wij graag onze kennis beschikbaar om u te helpen. Middels een aantal korte webinars informeren wij u over het gebruik van Microsoft Teams. Hoe kom je aan Teams als je dit nog niet hebt, hoe richt je het in en hoe maak je gebruik van de verschillende mogelijkheden. Meer informatie over de webinars ‘Snel thuis in Teams’.

Online vragensessie

We combineren deze webinars met Q&A sessies waarin onze experts beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden. Dus hebt u vragen over bijvoorbeeld werken op afstand, het gebruik van Teams of de voorwaarden van het gratis gebruik? Meld u dan ook aan voor één van onze online sessies. Bent u reeds bekend met wat we tijdens de webinars behandelen, log dan in vanaf 10.30 om uw vragen te stellen. Aanmelden voor de online Q&A sessie.

Teams ScanBent u versneld gestart met Microsoft Teams en vraagt u zich af  of uw inrichting wel optimaal is? Bijvoorbeeld of de veiligheid goed geregeld, of de mogelijkheden wel voldoende benut worden, of dat de structuur op termijn tot chaos kan leiden? Kijk dan eens naar de gratis Teams Scan.