NieuwsCloud SolutionsMixed reality in Power Apps

Ignite 2021: Mixed reality in Power AppsIeder jaar presenteert Microsoft tijdens Microsoft Ignite nieuwe technologieën en innovaties aan de wereld. Dit keer maakte Satya Nadella tijdens zijn keynote al duidelijk dat Microsoft de komende jaren vol inzet op Mixed Reality. Tijdens één van de vervolgpresentaties is er dieper ingegaan op de toekomst van Mixed Reality en is het Virtual Reality platform Mesh geïntroduceerd. Veel mensen zullen bij mixed reality vooral aan de HoloLens denken, maar Microsoft heeft de afgelopen jaren al ingezet op deze technologie door mixed reality functionaliteiten toe te voegen aan diensten als Power BI en Power Apps.

Mixed Reality bij Delta-N

Net als Microsoft geloven wij bij Delta-N in de mogelijkheden van mixed reality. Zo beschikken wij al vele jaren over een HoloLens, waar wij diverse applicaties voor ontwikkeld hebben. Daarnaast zijn wij momenteel bezig om voor één van onze klanten een Power App te ontwikkelen waarin gebruik gemaakt wordt van mixed reality functionaliteiten.

Mixed reality Power App

Deze klant, een textielfabrikant, voert bij inkomende kleding steekproefgewijs controles uit. Hierbij wordt handmatig gecontroleerd of de afmetingen van de kleding kloppen door deze te meten met een meetlint en vervolgens te controleren of deze meting binnen de vastgestelde tolerantie valt. Met behulp van de mixed reality functionaliteit binnen Power Apps hebben wij dit proces kunnen automatiseren en digitaliseren. De klant kan met zijn smartphone- of tabletcamera het shirt meten en de Power App controleert vervolgens direct of de gemeten afmetingen kloppen en verstuurt deze metingen naar een database. Bekijk in de video hieronder hoe dit werkt.

De toekomst van mixed reality

De ontwikkeling van deze app heeft ons laten inzien dat mixed reality een technologie met een hoop potentie is. Wij kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die Microsoft zal bieden om deze technologie toe te passen voor onze klanten!

Hebt u vragen over de mogelijkheden van mixed reality binnen Power Apps? Of wilt u eens sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met mij op

Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.