NieuwsCloud SolutionsKennissessie Bots en DevOps

Delta-N heeft bij de Haagsche Hogeschool een kennissessie verzorgd over DevOps en Chatbots. De sessie werd bijgewoond door studenten die het blok DevOps volgen, aangevuld met enkele internationale studenten die een minor volgen bij de Haagsche Hogeschool. De sessie werd gehouden in de Speakercorner, de ruimte gevestigd in de karakteristieke Vuurtoren die in het pand staat.

DevOps

De eerste sessie werd verzorgd door DevOps Consultant Marcel Groennou. Na een korte introductie van Delta-N is hij ingegaan op wat DevOps is, waarom je als organisatie hier goed in wilt worden, zijn en blijven en wat de valkuilen zijn als je hierin gaat investeren. Aan de hand van het assessment van DORA is ingezoomd op de verschillende competenties die bepalen hoe succesvol je wordt in DevOps.

Bots

De tweede sessie werd verzorgd door Cloud Consultant Quincy Thomas. Hij stond stil bij wat een Chatbot is en wat Microsoft kan bieden als je hiermee aan de slag wilt gaan. Vervolgens zijn een aantal voorbeelden getoond van succesvolle toepassingen van Chatbots. Er is afgesloten met het zelf opzetten van een Chatbot met behulp van het Microsoft Bot Framework. Binnen 5 minuten was er een eenvoudige Q&A Chatbot gerealiseerd.

Delta-N verzorgt een DevOps studieblok op de Haagse Hogeschool. Deze kennissessie was een een leuke aanvulling om studenten kennis laten maken met concrete toepassingen van nieuwe technologieën en de mogelijkheden die dit biedt. Lees hier meer over het DevOps studieblok bij de Haagse Hogeschool.

Kennissessie DevOps en Bots