NieuwsCloud SolutionsDelta-N lanceert GAP-APP

Delta-N kondigt de beschikbaarheid aan van GAP-APP. Een oplossing voor het vereenvoudigen van de verslaglegging ten behoeve van het GLOBALG.A.P.-certificaat.

GAP staat voor Good Agricultural Practices. GLOBALG.A.P. is een wereldwijde standaard waarmee telers aantonen dat wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Steeds meer inkooporganisaties stellen certificering voor GLOBALG.A.P. verplicht. Voor telers is het belangrijk om het GLOBALG.A.P.-certificaat te hebben voor het vergroten van de afzetmogelijkheden van hun producten. Om gecertificeerd te kunnen worden, dient de teler een volledige administratie bij te houden van o.a. het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Om de administratieve lasten te beperken is de GAP-APP ontwikkeld. Hiermee kunnen alle relevante gegevens efficiënt worden vastgelegd waarmee wordt voldaan aan de certificeringsregels.

De GAP-APP is een oplossing die bestaat uit een webportaal en een mobiele app. Met de app kan de teler op een smartphone de gebruikte meststoffen, gewasbeschermingsproducten en inkoopgegevens registreren. Het systeem kan door meerdere gebruikers gelijktijdig worden gebruikt. Om de invoer te versnellen, kunnen ook direct foto’s worden toegevoegd. Het webportaal geeft een totaaloverzicht en maakt het mogelijk om gegevens te exporteren voor audits. Dit biedt controleurs alle gegevens om de teler te kunnen certificeren.

GAP-APP is door Delta-N Development in samenwerking met bloemen- en plantenkwekers uit het Westland ontwikkeld. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte voor een betrouwbare en volledige verslaglegging met een minimum aan administratieve lasten. Deze telers hebben ook een actieve bijdrage geleverd met het in de praktijk testen van de GAP-APP in de ontwikkelingsfase.

“Met de GAP-APP kunnen wij in realtime registeren. Wat mij betreft de perfecte tool voor kleine en middelgrote bedrijven”, aldus Andre den Drijver, eigenaar van een kwekerij met 7500 m2 perkplanten en met 2 personen fulltime in dienst.

Probeer de GAP-APP gratis

De GAP-APP is nu beschikbaar via https://www.gap-app.nl/
Ter kennismaking kunnen telers tijdelijk gratis en vrijblijvend profiteren van een proefabonnement van één maand. Bevalt de app goed? Dan kan het proefabonnement met behoud van alle gegevens worden omgezet naar een betaald abonnement.