NieuwsHackathon geslaagd!

Delta-N bestaat twintig jaar en dat vieren we dit jaar met diverse activiteiten. Afgelopen weekend hebben we tijden een 20 uur durende hackathon gewerkt aan een roosterplatform voor de Hartige Samaritaan.

Ontwikkelen voor een goed doel

Het doel van de hackathon was om binnen 20 uur een roosterplatform te ontwikkelen voor de Hartige Samaritaan. Een webapplicatie die de planning voor de pop-up restaurants een flink stuk eenvoudiger maakt. Per avond dat het restaurant geopend is dient er voldoende personeel aanwezig te zijn voor de diverse taken: koken, bedienen, chauffeuren en afwassen. In een juiste verhouding van vluchtelingen en Nederlanders. Het maken van de planning bleek steeds een flinke klus waar erg veel tijd in ging zitten. De roosterapplicatie gaat dit allemaal een stuk eenvoudiger maken. Het biedt de vluchtelingen en andere medewerkers de mogelijkheid om online hun beschikbaarheid in te dienen. De commissieleden kunnen op basis hiervan vervolgens eenvoudig een kloppende planning maken en bewaken.

Hackathon Delta-N 20 jaar

Leuke ervaring en mooi resultaat

Voorafgaand aan de kickoff zijn we vrijdagavond gestart met een Oosters buffet. Vervolgens zijn we in twee teams aan de slag gegaan met de applicatie. Na een gezellige maar pittige nacht doorwerken zijn we zaterdagmiddag om 13.30 geeindigd met de eindpresentatie aan het bestuur van de Hartige Samaritaan. Hieronder enkele voorbeelden van het ontwikkelde roosterplatform. Uiteindelijk was de hackathon een erg leuke ervaring met een mooi resultaat!

Roosterplatform Hartige Samaritaan

Over de Hartige Samaritaan

Hartige SamaritaanStichting Hartige Samaritaan is een jonge stichting die zich inzet om de integratie en acceptatie tussen nieuwkomers en Nederlanders te bevorderen. Zij stimuleren dit door projecten op te zetten waar op een laagdrempelige manier aan meegewerkt kan worden.

Een van de projecten is het pop-up restaurant waar de vluchtelingen in meewerken. Zo ontmoeten vluchtelingen en Nederlanders elkaar door samen te koken en te genieten van heerlijk eten. Een vluchteling maakt zo kennis met de Nederlandse taal, gewoontes en cultuur en vindt zo een betere draai in de samenleving.